Sideways-festivaali ja Tom of Finland -säätiö järjestävät suunnittelukilpailun Touko Laaksosen muistolaatasta

23.3.2016 07:30

Sideways-festivaalin verkkosivuille ilmaantui mielenkiintoinen tiedote. Tom of Finland -seura, Tom of Finland Foundation, EuroGames Helsinki 2016 ja Sideways-festivaali järjestävät yhdessä suunnittelukilpailun, jonka voittajatyöstä toteutetaan muistolaatta Tom of Finland -nimellä tunnetun Touko Laaksosen entisen kotitalon seinään.

Kilpailu on kaksivaiheinen. Sähköisten kilpailuehdotusten vastaanotto käynnistyy Touko Laaksosen syntymäpäivänä 8.5. ja jatkuu toukokuun loppuun asti.

Tom of Finland Foundationin puheenjohtajan Durk Duhnerin johtama raati valitsee jatkoon pääsevät teokset. Finaaliin päässeet ehdotukset tulevat esille Sideways-festivaaleille Helsingin Teurastamolle 17.–18.6. sekä EuroGames-kisakylään Kansalaistorille 29.6.–2.7.

Kilpailun voittaja valitaan yleisöäänestyksellä.

Muistolaatan loppusijoituspaikaksi on kaavailtu Helsingin keskustassa sijaitsevaa Laaksosen entistä kotitaloa. Laaksonen asui talossa vuodesta 1986 aina kuolemaansa 1991 saakka.

Kilpailujulistuksessa painotetaan, että laatta tulee julkiselle paikalla ja sen on näin ollen oltava hyvän maun rajoissa. Laatan materiaalia tai muotoa ei olla rajoitettu, joskin laatan on kestettävä ilmastolliset muutokset.

Lisäksi ehdotuksessa on otettava huomioon tekstivaatimus: ”Taiteilija Touko Laaksonen (1920-1991) asui tässä talossa vuosina 1986–1991.” Muuten viesti ja laatan sisältö on vapaasti muotoiltavissa.

Ehdotusten toivotaan sisältävän ainakin muistolaatan mitat, materiaali ja visuaalinen suunnitelma. Ehdotukset voi lähettää osoitteeseen tofcompetition (at) hot piste fi.

Sideways tarjoaa kaikille finalisteille henkilökohtaisen kahden päivän vapaalipun festivaaleille. Kisan voittajalle on luvassa ”ainakin mainetta ja kunniaa”.

Siispä suunnittelemaan, arvon yleisö!

Lisää luettavaa