”Silloin alkoholiongelmani alkoivat…” – Zakk Wylde muistelee, millaista oli olla parikymppisenä rokkarinalkuna Ozzy Osbournen bändissä

"Menin Ozzy Osbourne -yliopistoon, joka oli kuin Delta-jengi steroideissa."
1.1.2018 11:58

Black Label Society -nokkamies ja jälleen myös Ozzy Osbournen riveissä vaikuttava kitaravelho Zakk Wylde vieraili hiljattain SiriusXM-radion The Jenny McCarthy -show’ssa ja muisteli muun muassa niitä aikoja, kun tämä liittyi nuorena miehenä Osbournen yhtyeeseen. Tuohon maailmanaikaan Ozzy kulutti käsittämättömiä määriä alkoholia ja oli käytännössä kuutamolla 24/7 (kuten vaikkapa tässä Helsingissä vuonna 1989 kuvatussa haastattelussa – jossa Wyldekin esiintyy – ilmenee), joten arvaahan sen, mitä tapahtuu, kun nuori rokkari pääsee tällaiseen seuraan.

– Olin 19, aivan 20 vuoden kynnyksellä. Silloin alkoholiongelmani alkoivat. Olin toki juonut sitä ennenkin, mutta siitä lähtien kiskoin kaksin käsin, Wylde toteaa.

– Minä olin ainoa, joka hengaili Ozzyn kanssa koko ajan ja hämmästelin aina, miksi ihmeessä kukaan muu ei tee niin. Kukaan ei kuitenkaan halunnut olla se, joka rohkaisee Ozzya ryyppäämään ja he ajattelivatkin minusta, että ”Mikä urpo keltanokka, sinulla ei ole hajuakaan, mitä täällä tapahtuu”. Muistan miten Sharon – jota kutsun Äidiksi, koska sellainen hän on tavallaan minulle ollut siitä lähtien – soitti vaimolleni Barbarannelle ja kysyi, ”Onko Zakkilla alkoholiongelma?” Barb oli että ei ei, hän juo vain maitoa, johon Sharon totesi, että ”No, ei juo enää!”

– Monet ystävistäni menivät collegeen, mutta minä menin Ozzy Osbourne -yliopistoon, joka oli kuin Delta-jengi steroideissa.

Onneksi molempien juoma- ja muut nautintoainetottumukset ovat noista ajoista enemmän tai vähemmän parantuneet ja molempien ura on jatkunut näihin päiviin saakka niin yhdessä kuin myös erikseen. Wylde nähdäänkin yhdessä Ozzy-pomon kanssa myös Suomessa tulevana kesänä, kun pimeyden prinssi esiintyy Hyvinkään Rockfesteillä. Black Label Societyn uusi Grimmest Hits -albumi ilmestyy puolestaan 19. tammikuuta.

Lisää luettavaa