Sinéad O’Connor muistelee erikoista yhteenottoa Princen kanssa – Sai alkunsa laulajan kielenkäytöstä

Prince ja O'Connor eivät tulleet toimeen, vaikka O'Connorin suurin hitti onkin Princen kirjoittama.
20.5.2021 12:15

Kuten moni lukijoistamme varmasti tietää, laulaja Sinéad O’Connorin tunnetuin kappale Nothing Compares 2 U on lähtöisin Princen kynästä. Prince kirjoitti kappaleen The Family -sivuprojektinsa debyytille vuonna 1985, mutta siitä tuli valtaisa hitti O’Connorin julkaistua oman versionsa vuonna 1989.

O’Connorin mukaan hän ja Prince kuitenkin vihasivat toisiaan ja laulaja on kertonut heidän välisen riidan eskaloituneen kerran fyysiseksi tappeluksi saakka. Vuonna 2013 antamassaan haastattelussa O’Connor lupasi kertoa tästä 1990-luvun alussa sattuneesta tapauksesta tarkemmin ”kun olen vanha ja kirjoitan muistelmani”. O’Connor piti sanansa ja tosiaan kertoo asiasta tarkemmin kesällä julkaistavassa Rememberings-muistelmakirjassaan.

The New York Times nosti tämän mainitun välikohtauksen esiin tuoreessa henkilökuvassaan. Lehti kuvailee O’Connorin kirjoittavan, että Prince kutsui hänet kerran Hollywoodissa sijaitsevaan ”makaaberiin” ökykartanoonsa ja nuhteli tätä, koska O’Connor oli kiroillut haastatteluissaan. O’Connorin mukaan Prince myös vaati hovimestaria tarjoilemaan laulajalle keittoa O’Connorin toistuvista kieltäytymisistä huolimatta.

Myöhemmin Prince haastoi O’Connorin tyynysotaan ja sujautti tyynyliinaan ”jotain kovaa”, millä tämä sitten mukiloi laulajaa. O’Connor kirjoittaa paenneensa kartanosta keskellä yötä avojaloin, mutta Prince lähti seuraamaan tätä autollaan. Saavutettuaan laulajan Prince hyppäsi autosta ulos ja jahtasi O’Connoria pitkin maantietä.

”Ollakseen muusikko täytyy olla hullu. Mutta onko hullu vai väkivaltainen naisten hyväksikäyttäjä, on eri asia”, O’Connor toteaa New York Timesin haastattelussa.

O’Connoria ei kuitenkaan haittaa, että hänen tunnetuin kappaleensa on juuri Princen tekemä.

”Jos minulta kysytään, se on minun kappaleeni.”

Sinéad O’Connorin Rememberings-muistelmateos julkaistaan 1. kesäkuuta.

Lisää luettavaa