”Sitä on vaikea kuunnella” – Corey Taylor muistelee levyä, jota kuvailee uransa ainoaksi takaiskuksi

Taylor sanoo popimpaa soundia vaatineen levy-yhtiön pilanneen Stone Sourin kolmannen albumin.

Slipknotista ja Stone Sourista tuttu laulaja Corey Taylor vieraili hiljattain Jamey Jastan podcastissa ja kertoi muun muassa pitävänsä Stone Sourin kolmatta pitkäsoittoa, Audio Secrecyä (2010) uransa ainoana takaiskuna. Taylorin mukaan levy meni pilalle, koska levy-yhtiö halusi bändin menevän musiikillisesti täysin eri suuntaan, mihin yhtye itse oli haluamassa.

”Demottelimme biisejä Nashvillessä muistaakseni kahden kuukauden ajan. Meillä oli jo levy kasassa, mutta meitä ei päästetty studioon. [Levy-yhtiön] mielestä meillä ei ollut biisejä. Olin ihan, että ’Oletteko vittu tosissanne?’ mutta meidän a&r-tyyppimme vain piiskasi meitä. ’Haluamme tätä ja tätä ja tätä’. Minä olin, että ’Meillähän on jo sitä. Millaista levyä luulette meidän tekevän?’ En ymmärrä.’ Jos olisimme saaneet mennä sinne, minne halusimme, meillä olisi ollut enemmän energiaa”, Taylor toteaa.

Taylor sanoo levy-yhtiön pakottaneen bändiä ottamaan levylle muun muassa laulajan soolokuvioihin tarkoitettuja biisejä, joita niin bändi kuin Taylor itsekään ei olisi halunnut käyttää.

”Ne olivat liian erilaisia. Esimerkiksi Pieces ja Imperfect olivat minun soolojuttujani. Ja vaikkapa Imperfectin lopputulos kuulosti ihan erilaiselta kuin olin sen alkujaan ajatellut.”

”Meidät ajettiin monessa asiassa nurkkaan ja suostuimme tekemään juttuja vain päästäksemme pois. Ja sitten levy piti miksata meidän ollessa kiertueella, joka oli jo buukattu. Olen Slipknotin ja Stone Sourin välissä, joten kaikki aika täytyy käyttää hyväksi.”

”En ole edelleenkään tyytyväinen levyyn. Joissain biiseissä lauluni on hautautunut kaiken alle. Sitä on vaikea kuunnella.”

Alla Corey Taylorin haastattelu kokonaisuudessaan: