Skid Row -kitaristi paljastaa, miksi viimevuotiset klassisen kokoonpanon paluusuunnitelmat kariutuivat ja sopiiko vastaavaa vielä odottaa tulevaisuudessa

Sebastian Bachin paluu Skid Row'hun jäi ajatuksen asteelle vanhojen skismojen takia, toteaa kitaristi Dave Sabo.
12.11.2017 22:02

Skid Row -kitaristi Dave ”Snake” Sabo käväisi radiokanava SiriusXM:n Trunk Nation -ohjelmassa jutustelemassa Skid Rown klassisen kokoonpanon viimevuotisista paluusuunnitelmista. Ex-solisti Sebastian Bachin ja loppuyhtyeen välien katkettua vuonna 1996, miehen paluu orkesterin riveihin on ollut hard rock -rintaman vakiopuheenaiheita aina näihin päiviin saakka, mutta huhujen mukaan erityisesti vuonna 2016 oltiin jo hyvin lähellä tämän unelman toteutumista.

”Asiasta ehdottomasti keskusteltiin”, Sabo toteaa viime vuoden reunion-kuvioihin viitaten. ”Luullakseni kaikki makustelivat ajatuksella, mutta homma tyssäsi lopulta siihen, että ne samat ongelmat, jotka ajoivat meidät erilleen vuosia sitten, olivat edelleen olemassa.”

Sabo kertoo myös, että huhut jo bookatusta kiertueesta olivat pelkkiä huhuja ja myönsi, että yhtyeelle tarjottiin ”paljon rahaa” yhteenpaluusta, mutta kiistää suunnitelmien kaatuneen taloudellisiin seikkoihin. ”Kukaan ei ollut tienaamassa muita enemmän. Kyse oli pikemminkin hallinnasta – joillain ihmisillä oli haluja pitää enemmän suitsia käsissään, kuin mitä halusimme antaa. Eikä kyse ollut mistään muusta kuin että: ’Tämä on meidän bändimme’.”

”Kyse ei todellakaan ole mistään ego-jutuista”, mies vakuuttaa. ”Kyse oli persoonallisuuksien yhteentörmäyksistä jotka olivat olemassa jo 20 vuotta sitten.” Kitarataituri ei kuitenkaan ole jäänyt aikeiden kariutumista liikoja murehtimaan. ”Elämäni on mahtavaa. Ystäväni ovat mahtavia. Ihmiset, joiden kanssa teen musiikkia ja jammailen, ovat mahtavia. Täytyy tunustaa, että ajatus ja yhteenpaluun sisältämä tietty romantiikka, sekä siitä lupailtu rahallinen korvaus olivat kaikki oikein houkuttelevia, mutta loppujen lopuksi nautin siitä, missä tällä hetkellä olen.” Yhteenpaluun mahdollisuuksia tästä eteenpäin mies kuvailee ”olemattomiksi”.

Haastattelun litteroinnista vastasi Blabbermouth.

Lisää luettavaa