Entinen Skid Row -nokkamies kertoo muistelmissaan riidoista Jon Bon Jovin kanssa – ”Hänen isänsä sanoi tappavansa minut”

6.12.2016 18:55

18 And Life ja Youth Gone Wild hiteistään parhaiten tunnetun Skid Row’n entinen laulaja, sittemmin myös soolourallaan menestynyt Sebastian Bach on tänään julkaissut muistelmateoksensa 18 And Life On Skid Row. New York Post on poiminut muistelmista mielenkiintoisen tarinan, johon liittyy Sebastian Bachin musiikkiuraa vauhdittanut Jon Bon Jovi sekä tämän perhe.

Bach kertoo tavanneensa Jon Bon Jovin vanhemmat yhteisen tuttavan, valokuvaaja Mark Weissin häissä vuonna 1986, jossa 18-vuotias Bach oli laulamassa. Bon Jovin vanhemmat pitivät Bachista ja tutustuttivat tämän poikansa ystävään Dave Saboon, joka perusti Bachin kanssa Skid Row’n. Kun Atlantic Records solmi Skid Row’n kanssa levytyssopimuksen, Bon Jovi muun muassa lahjoitti Bachille vanhoja esiintymisvaatteitaan.

Mutta kun Skid Row myöhemmin esiintyi Bon Jovin lämmittelijänä kiertueella 1989, laulajien välit tulehtuivat pahan kerran, kun kävi ilmi, että Skid Row alkoi menestyä kiertueen pääesiintyjää paremmin. Lopulta Bon Jovin ja hänen väkensä mitta täyttyi, kun Skid Row myi enemmän t-paitoja.

Kentuckyssa Bach joutui Bon Jovin roudareiden pilan kohteeksi ja nämä kaatoivat pahaa-aavistamattoman laulajan niskaan litratolkulla jääkylmää maitoa juuri kun Skid Row oli nousemassa lavalle. Tempusta suivaantuneena Bach herjasi Bon Jovia Skid Row’n setin aikana useaan otteeseen välispiikeissään (hän muun muassa kutsui tätä nimellä Bon Blow Me) ja heitteli roudareiltaan saatuja kananmunia kohti Bon Jovin turvamiehiä. Keikan loputtua Jon Bon Jovi roudareineen piiritti Bachin tämän pukuhuoneeseen.

– Raivostunut Jon Bon Jovi huusi minulle: ”kuulin mitä sanoit tuolla minun lavallani, kusipää” ja yritti lyödä minua. Hänen veljensä Tony huusi minulle ja jopa hänen isänsä osoitti minua sormellaan ja sanoi tappavansa minut, Bach muistelee.

Bon Jovi ja Bach jatkoivat riitelyään mediassa vielä joitain vuosia kiertueen jälkeen, mutta vanhat kaunat on ilmeisesti onnistuttu jättämään historiaan. Bach kohtasi Jon Bon Jovin vuonna 2006 Lontoossa ja kaksikko vaihtoi halauksia kuin vanhat ystävät konsanaan.

– Jon uskoi minuun ja bändiimme ja otti riskin kanssamme. Olen siitä hänelle ikuisesti velkaa, Bach kirjoittaa.

Lisää luettavaa