Skid Row’n debyyttialbumi täyttää 30 vuotta – Sebastian Bach muistelee ”liian nössöä” megahittiä, joka lähes jäi pois levyltä

https://www.youtube.com/watch?v=qjuEXKwnkLE

Manageri taivutteli muut jäsenet ottamaan I Remember Youn mukaan levylle.

Skid Row julkaisi nimeään kantaneen esikoispitkäsoittonsa 24. tammikuuta 1989. Levy nosti bändin kertalaakista suursuosioon ja sellaiset hitit kuin Youth Gone Wild ja 18 And Life nousivat rock-klassikoiksi, jotka ovat kestäneetajan hammasta erityisen hyvin.

Rokkaavien palojen vastapainona levyltä löytyy niinikään megahitiksi noussut voimaballadien voimaballadi I Remember You, jonka tahtiin on tanssittu monia viimeisiä hitaita kuluneiden kolmen vuosikymmenien aikana. Laulaja Sebastian Bach kuitenkin muistelee Yahoo Musicin haastattelussa kappaleen lähes jääneen levyltä pois kokonaan, koska muun bändin – varsinkin biisin tehneiden Rachel Bolanin ja Dave Sabon – mielestä se ei ollut tarpeeksi hyvä.

”Heistä se oli liian nössö. Meidän haluttiin olevan kovia jätkiä, punkkareita, metallipäitä!” Bach kertoo.

Basisti Bolan ja kitaristi Sabo halusivat pitää kappaleen kaukana levyltä ja lopulta Bach joutui kääntymään asiassa manageri Don McGheen puoleen. Bach muistelee, miten manageri sitten tuli kuuntelemaan kappaletta bändin treeneihin.

”Doc vain nauroi koko sen ajan enkä ollut varma, oliko se hänestä ihan surkea. Mutta biisin päätyttyä hän naurahti, että hahaha, joo, tuo tulee levylle!”

Kappaleesta tuli lopulta suuri hitti ja sen video pyöri MTV:llä tauotta. Bach kuitenkin myöntää, että I Remember Youn ja 18 And Lifen tuomalla suosiolla oli varjopuolensa: yhtyettä otti päähän, että se tunnettiin ainoastaan balladeistaan.

”Muistan erityisesti sen kerran, kun soitimme Daytona Beachilla I Remember Youn ollessa iso hitti MTV:llä. Kävelin rannalla ennen keikkaa ja kaksi äijää tuli vastaan. He tunnistivat minut ja alkoivat laulaa ’IIII reeemembeeer yoooouuuu’, pilkaten minua. Mutta minä liityin mukaan ja pilkkasin itseäni heidän kanssaa – koska olin itsekin kyllästynyt itseeni”, Bach muistelee ja sanoo olevansa nykyään sinut balladien suosion kanssa.

”Fakta on se, että on tehnyt biisin, josta moni tykkää ja se riittää minulle.”