Skid Rown jättänyt laulaja Erik Grönwall julkaisi videon, jolla selvittää eronsa taustoja – ”Olen pyöritellyt tätä mielessäni jo pitkään”

30.3.2024 19:15

Uutisoimme vastikään, kuinka Skid Row on jälleen vailla vakituista laulajaa. Ruotsalaislaulaja Erik Grönwall jätti yhtyeen kesken nykyisen kiertueen ja häneen korvaajakseen ilmoitettiin Halestorm-keulakuva Lzzy Hale.

Nyt Grönwall on julkaissut Youtube-kanavallaan videon, jolla selvittää tarkemmin eronsa taustoja.

”Okei, juttu on julki ja nyt kaikki tietävät, että olen päättänyt lähteä Skid Rowsta”, Grönwall aloittaa. ”Olen tavallaan helpottunut. Olen tyytyväinen, että se on nyt julkista eikä minun tarvitse enää piilotella asiaa teiltä.”

Grönwall lisää olevansa otettu saamistaan kommenteista ja tuen osoituksista.

”Kuten tiedotteessa totesin, pääasiallinen syy bändistä lähtööni on se, että terveyden ja täydellisen toipumisen asettaminen etusijalle bändin laulajana on hyvin haastavaa”, Grönwall selvittää. ”Eikä kyse ole siitä, että heräsin vain eilen ja päätin, että ’tämähän oli kauhea idea.’ Olen pyöritellyt tätä mielessäni jo pitkään. Nostin asian ensimmäisen kerran esiin vuonna 2022, jolloin pyysin parempaa tasapainoa kiertämisen ja muun elämän välille.”

Grönwall kertoo tarkemmin myös sairastamastaan lymfaattisesta leukemiasta.

”Kävin hoidoissa leukemian takia vuonna 2021, ja hoitojen ja luuydinsiirron takia immuunijärjestelmäni oli heikentynyt. Immuunijärjestelmäni on kuin neljävuotias lapsi, joka tuo päivähoidosta kaikki virukset ja pöpöt mukanaan. Minuun tarttuu aivan kaikki. Immuunijärjestelmän vahvistuminen vie aikaa, mutta se vahvistuu päivä päivältä. Se on hyvä uutinen. Käyn kuitenkin edelleen säännöllisesti tarkastuksissa ja verikokeissa Ruotsissa. Se on osoittautunut vaikeaksi yhdistää Skid Rown aikatauluihin ja vaatimuksiin. Olen varma että ymmärrätte, että kunnioitan liikaa terveyttäni puskeakseni itseäni äärirajoille.”

Grönwall lisää, että sairastuminen toi uutta perspektiiviä elämään.

”Katselin ulos [sairaalahuoneen] ikkunasta ja katselin ihmisiä kiirehtimässä töihin ja stressaamassa”, Grönwall sanoo. ”Muistan kysyneeni itseltäni, ’mitä me oikein stressaamme? Mitä me oikein jahtaamme?'”

Muusikko lisää terveytensä tulevan tästä eteenpäin tärkeysjärjestyksessä aina ensimmäisenä. Lisäksi mies haluaa painottaa, että ero ei johtunut siitä, että hän olisi sairastunut uudelleen.

”Kuunnelkaa tarkasti: en ole sairas. Eikä kyse ole siitä, ettenkö haluaisi rundata. Rakastan olla tien päällä. Tarvitsen vain tasapainoa. Yritimme löytää sitä bändinä lukuisia kertoja. Mutta loppujen lopuksi tajusin, että olisi kannaltani parempi vain astua syrjään.”

”Monet ihmiset tienaavat leipänsä Skid Rown kautta. Ja kiertäminen on se, millä palkat nykyään tienataan. Ymmärrän, että ihmisten täytyy jatkaa rundaamista.”

Grönwall sanoo, että tilanne oli erityisen vaikea senkin takia, että hänelle ei sairastumisten sattuessa ollut tarjolla tuuraajaa.

”Kun sairastuin kesken kiertueen, meidän täytyi peruuttaa ja siirtää keikkoja, eikä se ole todellakaan hauskaa. Tämä tapahtuu minun takiani? Se ei ole hyväksi bändille, henkilökunnalle, faneille, promoottoreille eikä Skid Rown tiimille. Se teki siitä myös vähemmän hauskaa minulle. En nauttinut olostani tien päällä.”

”Rakastan laulamista”, Grönwall päättää. ”Rakastan olla artisti. Rakastan kiertämistä, mutta en ollut onnellinen. Ymmärrän ja kunnioitan sitä, että Skid Row on kiertävä bändi, mutta kuten kerroin kavereillekin, jos en voi priorisoida terveyttäni, en ole oikea mies hommaan.”

Lisää luettavaa