Slipknot-manageri: Potkut saanut perkussionisti ei ollut täysiaikainen jäsen vaan palkattu soittaja

Paul Harries

Toisin kuin Corey Taylor ja Shawn Crahan, Chris Fehn ei managerin näkemyksen mukaan ollut virallinen jäsen.

Slipknot-yhtyeessä vuodesta 1998 saakka vaikuttanut perkussionisti Chris Fehn erotettiin bändistä reilu kuukausi sitten sen jälkeen, kun Fehn alkoi kyseenalaistaa orkesterin tulojen epätasaväkistä jakamista jäsentensä kesken. Fehn syytti laulaja Corey Tayloria ja perkussionisti-perustajajäsen Shawn ”Clown” Cahania rahojen pimittämisestä ja haalimisesta. Potkujen jälkeen Fehn haastoi bändin ja sen taustavoimat oikeuteen ja perii menetettyjä tuloja asianajajien välityksellä.

”[Fehn] luuli, että kaikkia kohdeltiin tasa-arvoisesti. Asiakkaani haluaa vain selvittää tämän asian henkilöiden, joiden rinnalla hän on soittanut 20 vuotta, kanssa”, kommentoi Fehnin edustaja Joseph Dunne.

Nyt Fehnin syytöksien kohteeksi joutuneet tahot – eli Taylor, Crahan sekä bändin manageri Robert Shore ja tämän nimissä olevan yhtiöt – ovat toimittaneet valaehtoisen muistion, jolla Fehnin kanne pyritään kumoamaan. Lausunnossa Shore muun muassa toteaa, ettei Fehniltä ole pimitetty tuloja, koska perkussionisti ei alun alkaenkaan ollut bändin täysiaikainen jäsen vaan palkattu soittaja.

”Fehn esiintyi Slipknotin kanssa ja sai sen mukaisen palkkion. Hän ei ole missään nimeämässään bisnesentiteetissä osakkaana, omistajana tai jäsenenä”, Shore toteaa ja sanoo Crahanin ja Taylorin olevan bändin perustajina sekä nimettyjen tahojen osaomistajina oikeutettuja isompaan tiliin.

Aiheesta uutisoi Blabbermouth.