Slipknot-kohu jatkuu: yhtyeen oikeuteen haastaneen perkussionistin asianajaja esittää kovia väitteitä muusikon kohtelusta

https://www.youtube.com/watch?v=x4YKVCWWTlc

Keskustelu Slipknotin sisäisten riitojen ympärillä on saanut jälleen uusia synkkiä sävyjä, ainakin mitä tulee yhtyeen oikeuteen haastaneen perkussionisti Chris Fehnin asianajajien puheenvuoroihin. Fehnhän haastoi hiljattain laulaja Corey Taylorin sekä perkussionistikollegansa Shawn ”Clown” Crahanin oikeuteen palkkioiden pimittämisestä. Nyt perkussionistin asianajaja väittää, että muusikko pakotettiin allekirjoittamaan itsensä kannalta epäedullinen sopimus ennen kuin hän voisi yhtyeen osallistua uuden levyn äänityksiin.

”Oikeusjuttu juontaa juurensa siihen, että voidakseen jatkaa bändissä ja osallistuakseen uuden albumin äänityssessioihin, hänelle esitettiin hyvin ’ota tai jätä, et ole yhdenvertainen bändin jäsen’ -henkinen sopimusehdotus”, Fehnin juristitiimiin kuuluva Joel B. Rothman taustoittaa jutun taustoja Rock Feedin tuoreessa haastattelussa. ”Voisin esittää asian niin, että mikäli olet käyttänyt 20 vuotta elämästäsi omistautuneena Slipknotin kaltaiseen yhtiöön, jonka eteen olet raatanut koko sydämelläsi, sielullasi ja vuodattanut verta, hikeä ja kyyneleitä tehdäksesi yhtyeestä niin hyvän kuin mahdollista, ja jota fanit rakastavat – sitten sinulle kerrotaankin, että olet siellä pelkkä kakkosluokan kansalainen – uskoisin, että kuulijat tuntisivat samoin kuin Chris. Hän tunsi ettei häntä kunnioitettu ansaitsemallaan tavalla.”

”Chrisiä kohdeltiin Slipknotin alusta alkaen tasaveroisesti, mutta myöhemmin, kun yhtye oli päässyt suuremman suosion makuun, he alkoivat kohdella Chrisiä vähempiarvoisena. Ymmärtämiemme faktojen perusteella se ei vaikuttanut reilulta, ja häntä pitäisi kohdella edelleenkin tasavertaisena jäsenenä.”

Rothman kertoo Fehnin pyytäneen yhtyeen taloustietoja tutkittavakseen, mutta niitä ei hänelle kuitenkaan koskaan toimitettu.

”Hänelle sanottiin, ettei hän saisi niitä”, asianajaja sanoo. ”Toinen juttu on se, että yhtyeen manageriporras on toiminut kahdella tapaa. Ensinnäkin se on edustanut yhtyeen yksittäisiä jäseniä samalla koko yhtyeen ohessa, jolloin heidän lojaliteettinsa orkesterin yksittäisiä jäseniä kohtaan ovat häirinneet heidän kykyään edustaa muuta yhtyettä. Erityisesti siinä tapauksessa, että bändin jäseniä ei ole kohdeltu tasavertaisesti. Huomasimme myös, että tietoa bändistä ja sen tekemisistä pimitettiin joiltakin sen jäseniltä kuten Chrisiltä, mutta ei kaikilta.”

Voit kuunnella Rothmanin haastattelun kokonaisuudessaan yltä.

Aikaisemmin Taylor on kommentoinut syytöksiä muun muassa seuraavin sanoin: