Slipknot-solisti paljastaa, mitä biisiä on kyllästynyt esittämään – Nimeää myös biisin, jota muu bändi ei suostu keikoilla vetämään

"Ei se ole huono biisi, mutta se on vain niin vanha ja kulunut", Corey Taylor toteaa Wait And Bleedistä.
5.5.2023 11:50

Naamiometalliyhtye Slipknot on ollut toiminnassa pian 30 vuotta ja on sinä aikana ehtinyt sekä levyttää monia biisejä että esittää niitä myös keikoillaan, toisia enemmän kuin toisia. Tuoreessa All Things Musicin podcastissa Slipknot-nokkamies Corey Taylor nimeää yhtyeen tuotannosta kappaleen, jota on totaalisen kyllästynyt esittämään.

”Minä en yleensä ole se, joka käyttää näissä asioissa veto-oikeutta. Tämä saa varmasti nauramaan, mutta kerran kuitenkin käytin sitä oikeutta Wait And Bleedin kohdalla, koska olin niin hiton kyllästynyt soittamaan sitä. Kysyin, voisimmeko tehdä edes yhten rundin, jolla sitä ei soiteta”, Taylor paljastaa.

Wait And Bleed on bändin vuonna 1999 julkaistun Slipknot-läpimurtolevyn ensimmäinen singlelohkaisu, joka on pysynyt julkaisusta asti vakiona yhtyeen settilistalla. Setlist.fm-sivuston mukaan yhtye on esittänyt kappaletta tähän päivään mennessä 942 kertaa, joten ei mikään ihme, jos kappale on alkanut vuosien saatossa kyllästyttämään Tayloria. Faneja ja kriitikoita biisin skippaaminen tosin haittasi.

”Saimme [Kerrang-lehdeltä] Download-festarikeikastamme arvosanan 4/5 vain siksi, ettemme soittaneet Wait And Bleediä. Minä ajattelin, että oletteko vittu tosissanne? Olin niin vihainen, koska nimenomaan halusin, että sitä biisiä ei soiteta. Kyllä, minä olen syyllinen. Minä olen se mulkku.”

”Nyt se biisi on taas soolosetissäni. En vain pääse sitä pakoon. Ihmiset rakastavat sitä. Ei se ole huono biisi, mutta se on vain niin vanha ja kulunut. Ja minä olen vanha. Kuten kaikki musiikintekijät, myös minä rakastan sitä, että meillä on tuollaista aikaa kestävää kamaa. Mutta olen vain soittanut sitä jo ikuisuuden!”

Slipknotin tuotannosta löytyy myös kappale, jonka Taylor haluaisi todella kovasti esittää (ja vieläpä avata sillä koko keikan), mutta muu bändi taas ei siihen suostu, nimittäin vuoden 2008 All Hope Is Gone -albumilta löytyvä Gematria (The Killing Name).

”Siihen, miten se kappale tehtiin ja äänitettiin, liittyy tiettyä vihaa, jonka vuoksi bändissä on tyyppejä, jotka eivät koskaan halua sitä soittaa. Minä puolestani rakastan sitä biisiä, mutta sitä ei tulla koskaan soittamaan”, Taylor toteaa.

Lisää luettavaa