Slipknotin rumpali on Bruce Springsteenin rumpalin Max Weinbergin poika – isäpappa-Max kertoo, mitä ajattelee poikansa soitosta

Max Weinberg Bruce Springsteenin taustalla vuonna 2008.

Lujaiskuinen Max Weinberg tunnetaan Bruce Springsteenin E Street Bandin sekä Conan O’Brienin keskusteluohjelman housebandin rumpalina. Lahjakkuus kulkee suvussa, sillä Maxin poika Jay Weinberg on noussut tähteyteen Slipknotin elävänä rumpukoneena. Weinberg korvasi yhtyeestä poistuneen Joey Jordisonin vuonna 2014.

Rolling Stone kysyi isä-Weinbergiltä, mitä mieltä hän on poikansa soittotaidosta ja -tyylistä. Mitä ilmeisimmin isäukko on sangen ylpeä pojastaan, sillä Max ylistää nuoremman Weinbergin olevan ”uskomaton soittaja”.

”Hänet on kahtena vuonna peräkkäin valittu parhaaksi metallirumpaliksi koko kentällä. Hänen bändillään on erittäin omistautuneita faneja ja heidän musiikkinsa on intensiivistä, ja minä pidän intensiivisestä musiikista”, Max sanoo.

”Se on hyvin monimutkaista musiikkia. Minä en kykenisi soittamaan sitä. Olen katsonut häntä soittamassa lähietäisyydeltä enkä ymmärrä, kuinka hän tekee sen. Ainakaan minulla ei ole ollut mitään tekemistä sen kanssa. Hän opetti itse itseään.”

Jay nähtiin vuonna 2013 myös Bruce Springsteenin keikalla, kun hän soitti Radio Nowhere -kappaleen E Street Bandin kera. Max kertoo saaneensa kuulla esityksen jälkeen, että poika on joiltain osin mennyt jo isästään ohi.

”Vähän aikaa sitten meitä pyydettiin soittamaan Radio Nowhere enkä pysty soittamaan sitä ajattelematta Jaytä. Kaikki sanovat, että hän pesi minut mennen tullen siinä biisissä”, Max kertoo.

”Itse asiassa varastin aika monta kikkaa, mitä hän käytti kappaletta soittaessaan.”