Someraivo taisi säikäyttää Jesse Hughesin: Eagles of Death Metal -laulaja poisti kohua herättäneet viestinsä Instagramista

AOP

Eagles of Death Metal -laulaja Jesse Hughes on näemmä hidas oppimaan virheistään. Tältä tilanne näyttää ainakin sen perusteella, että kaveri tuo yhä uudelleen julki sangen kiistanalaisia näkemyksiään Yhdysvaltain aselaeista sekä terrori-iskuista, ja samaan tahtiin hän joutuu perumaan puheitaan sosiaalisen median vastaiskun seurauksena.

Viimeksi Hughes nostatti kohua, kun hän julkaisi eilen Instagram-sivullaan pitkän viestin, jossa haukuttiin kovin sanankääntein viime viikonlopun suurmielenosoitukseen osallistuneita. Lähes miljoona miestä ja naista vaati Washingtonissa lauantaina aselakien tiukentamista, mutta Hughesin mielestä paikalla olleet opiskelijat halusivat vain julkisuutta ja ”hyväksikäyttivät kuolleiden muistoa”. Tilanteeseen tuo oman kieroutuneen lisänsä sekin, että Hughes joutui itse todistamaan aitiopaikalta joukkomurhaa Pariisin Bataclan-konserttisalissa vuonna 2015.

Hughes julkaisi aiheesta alun perin useamman kiukkuisen viestin, mutta poisti useimmat näistä hetken harkittuaan. Yhden tekstin hän kuitenkin jätti sivulleen, mutta kun yleisö raivostui yhä pahemmin, katosi sekin lopulta bittiavaruuteen. Tästä viimeisimmästä käänteestä uutisoi muun muassa NME.

Hughes on aikaisemmin möläyttänyt muun muassa uskovansa, että Bataclanin murhenäytelmä oli ”sisäpiirin työtä”. Hän pyysi myöhemmin kommenttiaan anteeksi, mutta vain hiukan myöhemmin julkaistussa haastattelussa hän toisti taas näkemyksensä. Saapa nähdä, millaisella puheenvuorolla Hughes tulee tämän uusimman kohun jälkeen julkisuuteen.