Sony Music Finland sai uuden pomon – Henri ”MGI” Lanz levyjätin toimitusjohtajaksi

Suomalaisessa levybisneksessä tapahtuu myllerryksiä! Tiedote kertoo, että musiikkituottajana, lauluntekijänä sekä musiikkiyhtiö M-Eazy Musicin toimitusjohtajana tunnettu Henri ”MGI” Lanz on aloittanut Sony Music Entertainment Finlandin ja Sony Music Entertainment Balticsin toimitusjohtajana. Lanzin edeltäjä Wemppa Koivumäki luopui toimitusjohtajan pestistä syksyllä 2018.

Lanz keskittyy erityisesti Sony Music Finlandin luovaan sisältöön ja sen kehittämiseen.

”Henri Lanz on yksi johtavista musiikkialan tekijöistä Suomessa sekä runsaasti kansainvälistä kokemusta omaava hittituottaja, jolla on kokonaisvaltainen ymmärrys modernista musiikkibisneksestä. Saamme Henristä loistavan johtajan Suomeen, sekä tärkeän lisäyksen Sony Musicin kansainväliseen luovaan verkostoon”, Sony Music Entertainmentin Manner-Euroopan ja Afrikan johtaja Daniel Lieberberg sanoo tiedotteessa.

”Olen todella innoissani päästessäni aloittamaan uuden luvun Sony Music Finlandin tarinassa. Tuon mukanani niin uutta sisältöä kuin myös luovan visioni, kansainvälisen kokemukseni sekä uuden, modernin johtamiskulttuurin. Tämä on uuden upean aikakauden startti Sonylle”, Lanz puolestaan kertoo.

34-vuotias Henri Lanz perusti M-Eazy Musicin vuonna 2007. Hän on urallaan työskennellyt lukuisten maailmantähtien kanssa aina Kylie Minogueta, Pitbullia ja 50 Centiä myöten. Lanz on palkittu Emma-gaalassa vuoden tuottajana vuosina 2014 sekä 2016.