Soulin kuningatar Aretha Franklin jää eläkkeelle – Julkaisee syksyllä vielä yhden albumin

Aretha Franklin suunnittelee päättävänsä 56 vuotta kestäneen aktiiviuransa loppuvuodesta julkaistavan uuden albumin jälkeen.

Maaliskuussa 75 vuotta täyttävä Franklin kertoi suunnitelmistaan detroitilaisen WDIV Local 4 -tv-kanavan haastattelussa. Franklin julkaisee syksyllä Detroitin kaupungille kunniaa osoittavan levyn, jonka osatuottaa Stevie Wonder. Aivan seinään ei Franklin uraansa kuitenkaan aio lopettaa, vaan aikoo levyn julkaisun myötä kiertää vielä noin puolen vuoden ajan – esiintymisiä on tosin vain yksi tai kaksi kuukautta kohden.

– Olen tyytyväinen uraani. Mistä se on lähtenyt ja missä se on nyt. Mutta vaikka olenkin tyytyväinen, en aio kuitenkaan vain jäädä paikoilleni istumaan ja olla tekemättä mitään. Ei sekään ole hyväksi, Franklin toteaa.

Franklin sanoo haluavansa viettää enemmän aikaa lastenlastensa kanssa, ennen kuin nämä lähtevät maailmalle opiskelemaan. Lisäksi Franklinilla on ollut viime aikoina ongelmia terveyden kanssa ja viime vuonna hän joutui lääkärien määräyksestä perumaan keikkoja.