Soulin kuningatar on pitkävihaista sorttia – Aretha Franklin on napit vastakkain Dionne Warwickin kanssa viisi vuotta sitten heitetyn kommentin vuoksi

Tämän tarinan opetus on, ettei soulin kuningattaresta kannata möläytellä julkisilla paikoilla ihan mitä sattuu. Ei vaikka olisit Dionne Warwickin kaltainen laulajasuuruus. Lisäksi opimme, että Aretha Franklin osaa olla myös hyvin pitkävihainen. Franklin, 75, on nimittäin hautunut Warwickia, 76, kohtaan tuntemaa vihaansa jo viisi vuotta ja on vasta kuluvalla viikolla nostanut niin sanotusti kissan pöydälle.

SPIN uutisoi Associated Pressin saaneen alkuviikosta Franklinilta ensin pitkän faksin ja seuraavana päivänä puhelinsoiton, jossa kertoi Warwickin antaneen hänestä loukkaavia ja herjaavia kommentteja. Erikoiseksi tapauksen tekee se, että lausunnot, joihin Franklin viittaa, on sanottu Whitney Houstonin hautajaisissa helmikuussa 2012.

Warwick sanoi hautajaisissa muistopuheensa aikana Franklinin olevan Whitney Houstonin kummitäti. Whitneyn äiti korjasi muutama päivä myöhemmin Warwickin sanomisia (oikea kummitäti oli Darlene Love), mutta vahinko oli jo tapahtunut ja Franklin pahoittanut mielensä pahemman kerran. Franklin halusikin oikaista ”imagolleen haitallisia kommentteja” myöhemmin – ja se aika on siis tullut nyt, viisi vuotta hautajaisten jälkeen.

”Houstoniin, hautajaismenoihin, huumeisiin sekä häneen ja Bobby Browniin liittyi niin paljon epämääräisiä asioita, etten halunnut olla millään tavalla osana sitä”, Franklin kommentoi.

”[Warwick] yksinkertaisesti valehteli minusta ja tiesi kyllä, mitä oli tekemässä.”

Franklin kertoo Associated Pressille antamassaan haastattelussa, ettei hän kuitenkaan enää kaipaa Warwickin anteeksipyyntöä.

”Tässä ei ole enää kyse siitä. Tässä on kyse herjauksesta. Emme ole koskaan olleet ystäviä, enkä usko, että Dionne on koskaan pitänyt minusta”, Franklin toteaa.

AP lähestyi myös Dionne Warwickia asian tiimoilta, mutta laulajan edustaja vastasi ainoastaan, ettei Warwick pidä ”Aretha Franklinin lausuntoja vastaamisen arvoisina”.