Soundgarden-kitaristille jäi Chris Cornellin muistokonsertista ristiriitaiset fiilikset – ”Se oli aika sekasotku”

Ystävien näkeminen ja yhdessä soittaminen oli hienoa, kaikki muu konserttiin liittyvä oli Kim Thayilin mukaan "paskaa".

Soundgarden-nokkamies Chris Cornell menehtyi hotellihuoneessa keväällä 2017. Kuolinsyyksi todettiin itsemurha. Tammikuussa 2019 järjestettiin Cornellin muistokonsertti, jossa lukuisat ystävät ja tuttavat nousivat lavalle esittämään niin Soundgardenin kuin myös Cornellin muiden yhtyeiden, Temple Of The Dogin ja Audioslaven kappaleita. Paikalla olivat luonnollisesti myös Soundgardenin elossa olevat jäsenet kitaristi Kim Thayil, rumpali Matt Cameron sekä basisti Ben Shepherd.

Thayil muisteli konserttia tuoreessa Kerrang!-lehden haastattelussa ja sanoo olevansa sen suhteen hyvin ristiriitaisissa fiiliksissä.

”Parasta oli soittaa niitä biisejä yhdessä Mattin ja Benin kanssa taas. Toiseksi paras asia oli ystävät ja vieraat, jotka saimme mukaan. Kaikki muu oli hyvin epämiellyttävää. Se oli aika sekasotku. Se oli henkisesti haavan auki repimistä eikä kukaan tehnyt sitä mielellään”, Thayil myöntää.

”Meistä oli hienoa soittaa kappaleitamme yleisömme ja olla yhdessä lavalla. Bändimme oli yhdessä kiertuehenkilökuntamme, perheidemme ja ystäviemme seurassa ja sen porukan jälleennäkemisessä oli rakkautta. Kaikki olivat iloisia ja kyyneleet silmissä. Soundgarden-perhe oli taas yhdessä tekemässä sitä, mitä Soundgarden tekee ja kunnioitimme ja kaipasimme rakasta, edesmennyttä jäsentämme. Se oli hyvin tärkeää.”

”Mutta kai muu – julkisuuspuoli, promootio – se oli paskaa. Ja tiesimme sen jo ennen kuin edes aloitimme. Mutta teimme sen toistemme vuoksi ja tukeaksemme Chrisin perintöä. Mutta siinä tilaisuudessa oli jotain hyvin outoa ja epäintiimiä. En oikein pysty selittämään sitä itsekään, mutta olen iloinen että teimme sen ystäviemme ja perheemme vuoksi.”