Soundgarden vs. Vicky Cornell 1–0 – Soundgardenin ja Chris Cornellin lesken välinen oikeustaistelu näyttää kääntyvän bändin eduksi

EPA / GIAN EHRENZELLER / AOP

Kuten Soundissakin on uutisoitu, Soundgarden ja vuonna 2017 kuolleen Chris Cornellin leski Vicky selvittelevät välejään lakimiesten välityksellä. Vicky Cornell haastoi edesmenneen miehensä yhtyeen muut jäsenet oikeuteen, koska epäilee näiden pimittäneen häneltä rojaltimaksuja. Osallisena kanteessa on myös Soundgardenin manageri, joka Vickyn mielestä on pettänyt velvollisuutensa ajaa laulajan perikunnan etuja.

Nyt riidan ensimmäinen erä on oteltu, ja Soundgarden-miehistö näyttää päässeen kiistassa niskan päälle. Billboard uutisoi liittovaltion tuomarin Michelle Petersonin käyneen läpi molempien osapuolten argumentit ja suosittelevan, että edellä mainitut syytekohdat hylättäisiin. Peterson ei löytänyt todisteita Vicky Cornellin esittämistä satojentuhansien dollarien rojaltimenetyksistä. Peterson luovutti raporttinsa tapauksen ylimmälle tuomarille Robert S. Lasnikille, joka tekee sitten aikanaan lopulliset päätökset asian suhteen.

Vicky Cornell ilmoitti asianajajansa välityksellä ”vastustavansa kiivaasti” tuomarin antamaa suositusta. Osapuolten välillä on käynnissä muitakin oikeustaisteluja, joten tämän osaston uutisia on tiedossa vielä monen vuoden ajan. Harmillista kyllä, sillä hienon yhtyeen soisi saavan arvokkaamman loppunäytöksen.