Soundgardenin ja Chris Cornellin lesken välinen riitely jatkuu – yhtye väittää kuulleensa laulajan kuolemasta karulla tavalla

Edesmenneen Soundgarden-solisti Chris Cornellin lesken ja loppuyhtyeen välinen välienselvittely on mennyt suhteellisen rumaksi. Joulukuussa Vicky Cornell haastoi yhtyeen oikeuteen maksamattomista rojalteista ja Chrisin julkaisemattomien äänitteiden oikeuksista. Vickyn mukaan kappaleet olivat puhtaasti hänen miehensä tuotoksia ja ne oli testamentattu hänen perheelleen. Samassa yhteydessä Vicky väitti myös olleensa valmis jakamaan äänitteet yhtyeen kanssa, mutta se ei ollut järjestelystä järin kiinnostunut.

Soundgardenin myöhemmin julkaistussa vastineessa yhtye väitti puolestaan työstäneensä kappaleita Chrisin kanssa tiiviissä yhteistyössä.

Tuoreimmassa vastineessaan yhtye kirjoittaa työskennelleensä uuden materiaalin parissa jo vuodesta 2014 alkaen. Lisäksi he ilmoittavat työskennelleensä studiossa viimeksi vain kuukausi ennen Chrisin itsemurhaa. Metal Injectionin käsiinsä saamista dokumenteista selviää myös yhtyeen versio siitä, kuinka he kuulivat yhtyetoverinsa kuolemasta.

”Yhtye keskeytti studiosessionsa huhtikuussa 2017 Seattlessa suunnatakseen kiertueelle, joka alkoi huhtikuun 27. 2017. Toukokuun 14. 2017 yhtye esiintyi Kansas Cityssä, Missourissa. Konsertin jälkeen Chris Cornell lensi kotiinsa New Yorkiin. Toukokuun 17. hän lensi Detroitiin, Michiganiin esiintyäkseen muiden yhtyeen jäsenten kanssa Fox Theatressa. Konsertin jälkeen Thayil, Cameron ja Shepherd lähtivät myöhäisyön bussimatkalle kohti seuraavaa konserttipaikkaa, joka oli Columbusissa, Ohiossa toukokuun 19. päivä. Cornell jäi yöksi hotelliin Detroitiin, josta hänen oli tarkoitus lentää Columbukseen, sillä hän ei saanut nukuttua busseissa. Kun heidän bussinsa suuntasivat kohti Columbusta aikaisin aamulla 18. päivä toukokuuta, yhtyeen jäsenet saivat kuulla, että Cornell oli löytynyt hieman keskiyön jälkeen kuolleena hotellihuoneestaan (traagisesti Cameron näki ensin Chris Cornellin kuolinuutisen Facebookista, soitti toisessa bussissa olleelle Thayilille, joka puolestaan herätti Shepherdin ja he alkoivat työntekijöidensä kanssa etsiä kiivaasti uutisia, tietoja sosiaalisesta mediasta sekä soitella perheilleen ja ystävilleen, kunnes he saivat kamalan vahvistuksen kiertuemanageriltaan).”

”Thayil, Cameron ja Shepherd olivat järkyttyneitä menettäessään rakkaan ystävänsä, veljensä ja kumppaninsa, ja he olivat shokkitilassa. Kun he parkkeerasivat bussinsa tien varteen, syleilivät toisiaan ja miettivät mitä seuraavaksi, heidän kiertuemanagerinsa neuvoi heitä olemaan palaamatta Detrotiin, sillä se kuhisi poliiseja, lehdistöä ja muuta mediaa, eivätkä he olisi voineet saavuttaa siellä mitään positiivista. Heillä oli lisäksi käsissään joukko järkyttyneitä työntekijöitä Columbuksessa, tai suuntaamassa sinne, jotka kaipasivat tukea. Niinpä he perustivat Columbuksessa hotellinsa konferenssihuoneeseen kriisikeskuksen, jossa työntekijät ja ystävät halailivat, itkivät ja yrittivät lohduttaa toisiaan useita tunteja.”

Soundgarden muusikoiden mielestä Floridassa käsiteltävä oikeusjuttu on nostettu väärässä osavaltiossa, sillä yhtye toimii Seattlesta käsin.

Cornellin asianajaja Marty Singer kommentoi yhtyeen väitteitä TMZ:lle seuraavasti:

”On pettymys, että Chrisin entiset yhtyetoverit ovat päättäneet lähteä tahraamaan hänen muistoaan esittämällä lukuisia valheellisia väittämiä, ja että he jatkavat merkittävien rahavarojen pantaamista tämän leskeltä ja lapsilta (huolimatta siitä, että he käyttävät noita samoja varoja omiin lakikuluihinsa).”

”Kyse ei ole siitä, kuka on säveltänyt nuo kappaleet, vaan kuka omistaa nuo nimenomaiset äänitteet, jotka Chris teki yksin Floridassa asuessaan. Olemme luottavaisia, että oikeus puolustaa Chrisin perikunnan oikeuksia, ja että käsittely pysyy Floridassa, jossa Chris asui ja äänitti kappaleet, jotka ovat hänen perikuntansa laillista omaisuutta.”