Soundgarden-kitaristi haluaa saattaa kesken jääneen levyn valmiiksi – Tiellä on kuitenkin yksi iso este

Kim Thayilin mukaan edesmenneen Chris Cornellin demoja ei anneta bändin käyttöön.

Soundgarden oli hyvää vauhtia työstämässä seuraajaa vuoden 2012 King Animal -pitkäsoitolleen, kun laulaja Chris Cornell menehtyi traagisesti toukokuussa 2017. Music Radarin haastattelema kitaristi Kim Thayil sanoo muun yhtyeen haluavan työstää kesken jääneen albumin valmiiksi, mutta matkassa on yksi iso mutka: yhtye ei saa haltuunsa demoja, joiden pohjalta se voisi työstää levyn valmiiksi.

”Yritimme saada asiaa etenemään pari vuotta sitten, mutta meillä ei ole yhtään demoja, joita Chris työsti. Meillä on kyllä kopioita, mutta tarvitsemme alkuperäiset tiedostot, jotta voimme tehdä päällekkäisäänityksiä ja saattaa levyn valmiiksi”, Thayil toteaa ja lisää, ettei hän tiedä, miksei demoja anneta bändin käyttöön.

”Olemme pyytäneet kauniisti ja sanoneet, että se hyödyttäisi kaikkia osapuolia, mikäli saisimme tehdä valmiiksi ne biisit, joita työstimme. Mutta eri osapuolet tuntuvat olevan hämmentyneitä siitä, miten asiat toimivat ja ketä se hyödyttäisi. Sen asian selvittäminen on aika väsyttävää, mutta me emme pääse eteenpäin, ennen kuin joku joskus tulevaisuudessa ymmärtää, mikä arvo sillä on, että luoville yhteistyökumppaneille taataan pääsy siihen materiaaliin.”