Soundi esittää: uuden ep:n julkaissut Oliver nähdään tänään maksuttomalla striimikeikalla – ”Me päästetään yleisö mukaan sinne pyhimpään”

Jaakko Manninen

Pirkanmaalla vuonna 2003 perustettu poprock-kvartetti Oliver on julkaissut uuden ep:n. Levynjulkaisukonsertti on luvassa vielä tänään illalla.

Yhtyeen tuore Onni on vaikea vieras -ep, johon voit tutustua muun muassa Spotifyn kautta, sisältää kuusi periksiantamattomuutta, erotyötä, parisuhteita ja juhlimista useammaltakin eri kantilta käsittelevää kappaletta. Kappaleiden sävellystyöhön ovat osallistuneet poikkeuksellisesti kaikki yhtyeen jäsenet.

”Olen viime aikoina ymmärtänyt entistä konkreettisemmin, että onni ei ole tasaista tuubia ja nauhaa. Se on ohikiitäviä hetkiä ja sen todella ymmärtää usein vasta niissä kohdissa, joissa onnea ei ole näkyvissä lainkaan. Onni on pysyvänä tilana mahdoton, mutta tavoiteltavana tunteena erittäin tärkeä. Minulle itselleni on ollut suuri harppaus tajuta, että pysyvän tilan sijaan tärkeämpää onkin löytää keinot, joilla kulkea kohti onnea. Matkasta nauttiminen ja sellaisten päätösten tekeminen, jotka oletettavasti kuljettavat meitä kohti onnellisia aikoja riittää. Onni on vaikea vieras, mutta silti sille kannattaa pitää ovi avoinna aina”, Oliverin laulaja-kitaristi Jari Väyliö kertoo ep:n teksteistä.

Ep:n julkaisua oli alunperin tarkoitus juhlistaa Virroilla järjestettävällä livekonsertilla, mutta vallitseva koronatilanne muutti suunnitelmia. Nyt juhlat toteutetaankin yhtyeen treenikämpältä lähetettävänä striimikeikkana, jonka voit katsoa tänään lauantaina Soundi.fi:ssä kello 21.00 alkaen.

”Meidän piti juhlistaa ep:tä kotikylällämme Virroilla konsertin muodossa, mutta koronatilanteen huonontuessa ei koettu, että sellainen esiintyminen olisi nyt ollut paras mahdollinen ratkaisu. Halutaan kuitenkin fanien ja seuraajien kanssa juhlia uutta musiikkia ja meidän uran ensimmäistä EP-levyä yhdessä, joten tehdään se ajan hengen mukaisesti striiminä. Ilta Oliverin kanssa on tottakai livemusiikkia, mutta on se paljon muutakin. Me päästetään yleisö mukaan sinne pyhimpään eli treenikselle. Se on paikka, jossa kaikki uusi musa sovitetaan yhdessä. Erikoislähetyksessä on mukana myös vierailijoita, haastattelua ja toivebiisiosio, jossa yleisö saa päättää mitä meikä ja Lasse (Hietala, basisti) versioidaan akustisesti. Toivottavasti ei jouduta mitään Bohemian Rhapsodya vetämään”, Väyliö kuvailee illan suunnitelmia.