Spotify-pomo kehotti muusikoita tekemään lisää töitä, nyt muusikot kehottavat häntä suksimaan helvettiin

4.8.2020 10:16

Kuten arvata saattaa, Spotify-pomo Daniel Ekin tuore kannanotto streamausmaksujen oikeudenmukaisuudesta on herättänyt muusikoiden keskuudessa närää. Ek käytännössä sanoi viime viikolla julkaistussa Music Allyn haastattelussa, että artistien pitäisi tehdä enemmän töitä valittamisen sijaan.

”Yksikään artisti ei ole sanonut julkisesti olevansa tyytyväinen suoratoistopalvelujen rojaltimaksuihin. Kahden kesken he ovat kuitenkin sanoneet niin moneen kertaan”, Ek sanoi.

”Jotkut artistit, jotka pärjäsivät hyvin aikaisemmin, eivät kenties pärjää enää tässä uudessa tilanteessa. Nykyään ei voi enää julkaista musiikkia kolmen neljän vuoden välein ja ajatella, että se riittää.”

Spotify-maksujen suuruudesta ja riittävyydestä on väännetty peistä yhtä kauan kuin suoratoistopalvelu on ollut olemassa. Yksinkertaistettuna asia menee niin, että suuret hittisinglet tuottavat tekijöilleen voittoa, vanhan ajan tasavarmat albumit huonommin.

Niinpä vanhan koulukunnan muusikot ovat kommentoineet Ekin lausuntoja happamasti. Blabbermouth uutisoi esimerkiksi Dee Sniderin, Mike Portnoyn ja Sebastian Bachin tuhahtaneen, että Ek voi heidän puolestaan esimerkiksi suksia kuuseen.

”Kun kuulijat hyötyvät ja nauttivat Spotifysta, se on osasyyllinen artisteille tärkeiden tulojen ehtymiseen. Jotain 0,0001 prosenttia artisteista ovat ’riittävän rikkaita’ kestämään tämän menetyksen. Daniel Ekin ratkaisu on, että meidän pitäisi tehdä enemmän omalla rahalla? Haistakoon vitut!” Dee Snider kirjoittaa Twitterissä.

”Mikä ahne kusipää. Se on jo riittävän paha, että hänen palvelunsa on miljardien arvoinen muusikoiden riistämisen ansiosta, mutta nyt hän ehdottaa, että meidän pitäisi tehdä vielä enemmän musiikkia, jotta hän saisi enemmän rahaa”, Mike Portnoy puolestaan lataa Instagramissa.

Tokkopa tämä keskustelu hirveästi etenee lähivuosina. Vanhaan ainakaan ei ole paluuta, eli valistuneena veikkauksena voisi heittää useampien artistien alkavan noudattaa Ekin kehotusta ja tekevän tiiviimpään tahtiin pienempia single- ja ep-julkaisuja isompien albumien sijaan.

Lisää luettavaa