IS: Spotifyn premium-käyttäjien tunnuksia epäillään vuotaneen nettiin – näin tarkistat onko tilisi salasana vuotanut

Spotify Premium -käyttäjien käyttäjätunnuksia ja salasanoja epäillään vuotaneen nettiin, uutisoi Iltasanomat Digitoday. Spotifyn edustajan mukaan tietovuotoa ei ole tapahtunut ja käyttäjätiedot ovat turvassa.

Väitetty vuoto paljastui Reddit-sivuston Spotify-aiheisessa keskustelussa, jossa eräs käyttäjä kertoi saaneensa varoitusviestin salasanavuotojen seuraamiseen erikoistuneelta Have I been pwned -palvelulta. Spotify-käyttäjien sähköpostiosoitteiden ja salasanojen yhdistelmiä oli julkaistu Pastebin-sivustolla, jota käytetään niin sanotusti netin ilmoitustauluna.

Voit tarkistaa onko oma käyttäjätunnuksesi syöttämällä sähköpostiosoitteesi Have I been pwned -sivulle, joka etsii tietojasi useiden tietovuotojen joukosta. Digitoday kertoo luotettavan palvelun taustalla olevan tunnettu tietoturvatutkija Troy Hunt.

Spotifyn edustaja kommentoi iltapäivällä MTV3:lle, ettei väitettyä tietovuotoa ole tapahtunut ja käyttäjätiedot ovat turvassa.

Väitetyn vuodon esille nostaneessa Reddit-keskustelussa vuotaneita salasanoja arvioidaan olevan yhteensä 2557 kappaletta.

Jos kirjaudut Spotifyhin Facebook-tilisi kautta, niin sinulla ei pitäisi olla syytä huoleen. Facebook-kirjautumisessa Spotify ei pääse käsiksi salasanaasi.

Juttua päivitetty 15.27: Lisätty Spotifyn edustajan kommentti väitetyn tietovuodon virheellisyydestä. Otsikkoon korjattu, että tietovuotoa epäillään.