Stam1nan Nocebo julkaistaan Amerikassa

Kuinka uppoaa jenkkeihin suomenkielinen metalli? Pian se nähdään, sillä Stam1nan tuorein albumi Nocebo julkaistaan USA:ssa ja Kanadassa 17. heinäkuuta. Julkaisijana toimii amerikkalainen Bieler Bros. Records.

Nocebo julkaistaan ulkomaillakin suomenkielisenä, vaikka Stam1nan Antti Hyyrynen helmikuun Soundissa totesikin: "Jos iso levy-yhtiö maailmalta kertoo, että levy kiinnostaisi, jos sitä ei olisi laulettu suomeksi, voisimme ilmoittaa tekevämme englanninkielisen version lyhyelläkin varoajalla."

Miksi päädyitte kuitenkin yrittämään valloitusta suomeksi?

– Kävi niin, että vastaanottavassa päässä ymmärrettiin mikä on Stam1nan vahvuus, perustelee Hyyrynen Soundin uutisille puhelimitse.

Levy-yhtiön perustaja Jason Bieler hehkuttaa Stam1naa tiedotteessa näin: ”Stam1nassa kiteytyy kaikki se, mitä Bieler Bros. on etsinyt uusissa sainauksissaan; se on musiikillisesti hurja ja melodioiltaan suorastaan nerokas. Stam1na on tämän hetken kiinnostavin metalliyhtye sekä yksi kaikkien aikojen parhaimmista suomalaisista metallin vientituotteista”

Keikkarintamalla Stam1na jatkaa kotimaansa perkaamista ja Takki auki ilman housuja 2012 -kesäkiertue näyttääkin melkoisen tiiviiltä:

Pe 25.5. Liekkirock, Leppävirta
La 9.6. Kivenlahtirock, Espoo
La 16.6. Provinssirock, Seinäjoki
To 21.6. Himos Festival, Jämsä
Pe 22.6. Nummirock, Kauhajoki
La 30.6. Jalkosalmirock, Lemi
La 7.7. Ruisrock, Turku
To 12.7. Tammerfest, Tampere
Pe 13.7. Ilosaarirock, Joensuu
La 14.7. Pioneerifestivaali, Koria
Pe 20.7. Wanaja Festival, Hämeenlinna
La 21.7. Saimaa Open Air, Lappeenranta
Pe 27.7. Kuopio Rock Cock, Kuopio
La 28.7. Qstock, Oulu
Pe 3.8. Myötätuulirock, Vantaa
La 4.8. Porispere, Pori
Pe 10.8. Simerock, Rovaniemi
La 11.8. Jurassicrock, Mikkeli

Stam1na on julkaissut myös toisen Nocebo-albumin tiimoilta tehdyn musiikkivideon. Puolikas ihminen -videolla Hyrden lisäksi esiintyy näyttelijätär Linda Zilliacus.