Stam1nan tarina paketoidaan kirjaksi – Antti Hyyrynen sanoo löytäneensä yhtyeestään ”uusia puolia ja syvyyksiä”

22.2.2023 10:46

27 vuoden kunnioitettavaan ikään varttuneen Stam1nan tarina kerrotaan pian kirjamuodossa. Soundin avustajalaatikostakin tuttu Ari Väntänen on kirjannut muistiin yhtyeen taipaleen eri vaiheet, ja Stam1na – Muistipalatsi -teos tuodaan yleisön tutkittavaksi 27. syyskuuta. Kirjan kustantaa Like.

”27-vuotiaan ja 10 studioalbumia synnyttäneen bändin ura on melkoinen urakka paketoida yksiin kansiin. Ari Väntäsen laserintarkka ja soljuva teksti onnistuu siinä täydelleen. Kirjaa varten tehtyjen haastattelujen kautta olen itsekin löytänyt yhtyeestämme puolia ja syvyyksiä, joita en tiennyt olevan olemassa. Kirja kertoo näin meistä enemmän kuin pelkkä historiikki tai dokumentti. Teos on pala Stam1nan elävää uraa”, Antti Hyyrynen kertoo tiedotteessa.

Kirjailija Väntäsestä on hyvää vauhtia kehittymässä maamme ykköstykki bändikirjojen saralla. Mies on tehnyt aikaisemmin samanmoisen teokset ainakin The Rasmuksesta, Stonesta, Hanoi Rocksista, Michael Monroesta ja Apulannasta. Mitä Stam1naan tulee, yhtyeellä on edessään varsin vilkas vuosi, kun työn alla on myös uusi levy ja kaikenlaista muuta säätöä. Lue näistä lisää Timo Isoahon toimittamasta pikahaastattelusta, linkki alempana.

Lisää luettavaa