Steve ’n’ Seagulls -herran popfolk/americana -yhtye marssii esiin – Ota ensisingle haltuun!

Onko Matias And The Canyons -yhtye jo tuttu? Eikö? Kohta on!

Nimen takaa nimittäin löytyy maailmalla kovaa suosiota nauttivan Steve ’n’ Seagullsin riveissä banjoa soittava Matias Haavisto. Ryhmässä vaikuttavat myös Jarkko Viinamäki (kitara), Luis Herrero (basso) ja Janne Mathlin (rummut).

Matias And The Canyonsin debyyttialbumi Echoes Of The Canyon on Haaviston käsialaa ja yhtyeen musiikilliset vaikutteet saapuvat erityisesti Pohjois-Amerikan mantereelta.

– Vaikka banjo helkkääkin siellä täällä, niin ”Seagulls-henkistä” rajoja ylittävää bluegrass-lähestymistä ei ole kuitenkaan nyt luvassa, vaan Matias And The Canyons kulkee paremminkin 60-70-lukujen folkin, popin ja rockin perinteiden liepeillä sekä nykypäivän americanan poluilla, kuvailee Haavisto.

Viime vuosien kiertueet Steve ’n’ Seagullsin kanssa ovat avanneet uusia näkökulmia Haaviston biisinkirjoittamiseen.

 – Kappaleiden omaleimaisuus syntyy toki lähtökohtaisesti omista juurista, mutta myös tien päällä vastaan tulleet maisemat, kokemukset ja ihmiset ovat vaikuttaneet Matias And The Canyonsin materiaaliin todella paljon. Erityisesti teksteihin tuntuu löytyvän helpommin aiheita, kun reissaa ympäriinsä maailman turuilla… Kiertuehan on aivan omanlaisensa maailma, ja tien päältä löytyy paljon inspiraatiota jos vain jaksaa pitää silmät ja mielen avoinna, sanoo Haavisto.

Echoes Of The Canyon -single julkaistaan virallisesti perjantaina 22. marraskuuta ja yhtyeen ensialbumi ilmestyy puolestaan keväällä 2020. Sinkkubiisin voi kuunnella kokonaisuudessaan jo nyt täällä.