Steven Tyler muisteli hieman huuruista 1970-lukua, ja onhan se ollut sairasta menoa

AOP

Se, että Steven Tyler on sekoillut antaumuksella päihteiden kimpussa, on suunnilleen yhtä suuri uutinen kuin se, että vesi on märkää. Mutta kun Tyler alkaa jakaa anekdootteja villeiltä vuosiltaan, tajuaa vähän selkeämmin, miten hullua meininkiä ennen vanhaan rockrintamalla oli.

Tällä kertaa asia tuli puheeksi GQ-lehden haastattelussa, jossa kysyttiin useilta tunnetuilta muusikoilta, miten he ovat selvinneet kuiville. Mukana ovat Tylerin lisäksi muun muassa Ben Harper, Joe Walsh ja Phishin laulaja-kitaristi Trey Anastasio.

”Vedimme kokaiinia piristeeksi ja quaaludeja sitten rauhoittuaksemme. Vedimme ensin viinaa ja sitten taas kokaiinia selvittääksemme päätämme. Mutta eihän se niin toimi – sitä on vain kännissä ja pöllyssä yhtaikaa”, Tyler kertoi, kun häneltä kysyttiin, mitkä olivat hänen suosikkiaineitaan ennen vanhaan.

”Niin oli silloin tapana toimia. En usko, että bändit edes tiesivät, mitä ’raitis’ oikein tarkoittaa.”

Miksi sitten tuollaiseen itsetuhoiseen läträämiseen piti ryhtyä? Tyler muotoilee vastauksensa näin:

”Sitä nappaa shotin Jack Danielsia ja soittaa Madison Square Gardenissa, ja kun laskeutuu lavalta, lähtee klubeille Jimmy Pagen kanssa. Mieti nyt! Kun olet soittanut kaksi encorea Madison Square Gardenissa, ei tule ensimmäiseksi mieleen alkaa pelata seurapelejä. Totta kai sitä lähtee bailaamaan. Olet juuri tehnyt jotain, mihin et koskaan uskonut kykeneväsi, ja tunnet olevasi jonkinlainen superolento.”

Ajan kanssa suhtautuminen päihteisiin kuitenkin muuttui. Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää, Tyler tuumaa – ylenpalttisesta ryystämisestä seuraa lopulta kallis lasku.

”Se toimi ihan hyvin jonkin aikaa. Mutta sitten asiat alkavat mennä pieleen. Sinusta tulee addikti, sekoitat päätäsi koko ajan ja lopulta se alkaa himmentää taitojasi”, Tyler sanoo.

”Se toimii aluksi, mutta se ei toimi enää lopussa. Kama vetää sinut syövereihin. Siellä ei ole muuta kuin vankila, hulluus ja kuolema.”