Häät läpi heroiinipöllyissä, 80 000 dollarin huonepalvelulasku… – ”Ison uima-altaan verran” kokaiinia imenyt Aerosmith-kaksikko muistelee villejä vuosiaan

Steven Tyler ja Joe Perry muistelevat myös lämmöllä kiertuettaan uraansa aloitelleen Guns N' Rosesin kanssa.

Classic Rock on julkaissut jo vuonna 2002 tehdyn, mutta jostain syystä julkaisemattomana pysyneen haastattelun, jossa Aerosmithin ”Toxic Twins” eli Steven Tyler ja Joe Perry muistelevat huuruisia aikojaan ja kommentoivat heistä esitettyjä huhuja ja legendoja, joita riittää vaikka muille jakaa.

Aerosmith ja varsinkin Tyler ja Perry tunnetaan varsin railakkaasta ja päihteiden marinoimasta historiastaan. Tyler arvioi suorasukaisessa haastattelussa miesten vetäneen vuosien varrella muun muassa ”ison uima-altaan verran” kokaiinia nenäänsä. Menipä kitaristi Perry ensimmäisen vaimonsa Elyssa Jerretin kanssa naimisiin heroiinipäissään ja onnistui vuonna 1979 hankkimaan itselleen 80 000 dollarin huonepalvelulaskun. Perry kertoo närkästyneensä asiasta, mutta hieman eri syistä kuin voisi kuvitella.

”En marissut siitä, että sain laskun vaan siitä, että [silloinen manageriporras] sanoi, ettei minulla ole tarpeeksi rahaa maksaa sitä. Se vitutti”, Perry lohkaisee ja sanoo saaneensa laskun kuitattua vuodessa.

”Huonepalveluun on helppo törsätä, tiedäthän? Me biletimme aina eikä viinaa ostettu pulloittain vaan laatikoittain.”

Haastattelija tiedustelee kaksikolta myös legendasta, jonka mukaan bändi oli joskus niin kamoissa, että aloitettuaan erään keikkansa biisillä, joka yleensä soitettiin viimeisenä, he luulivat soittaneensa setin loppuun ja kävelivät pois lavalta.

”Ei pidä paikkaansa. Saatoimme kyllä soittaa joitain biisejä kahdesti keikalla, mutta sitäkään ei tapahtunut kovin usein. Emmekä sentään peräkkäin, se olisi tehnyt meistä täysiä idiootteja. Me olimme vain kamoissa”, Tyler toteaa.

Yhtye pääsi kuitenkin kuiville 1980-luvulla ja heidän uransa lähti uuteen nousuun. Pian huumeista irtaantumisen jälkeen yhtye lähti kuitenkin kiertueelle uransa juuri nousukiitoon saaneen Guns N’ Rosesin kanssa, jonka jäsenet kuluttivat alkoholia ja huumeita suuria määriä. Tylerin ja Perryn mukaan se oli kuitenkin yksi hauskimmista ja mukavimmista kiertueista, jonka he ovat tehneet.

”Oli hienoa nähdä heidän maineensa kasvavan, sillä se hetki on kaikkein jännittävin bändin uralla. Yrität lyödä läpi sieltä ja täältä ja yhtäkkiä jotain tapahtuu, sana alkaa kiertää ja olet tuorein ja kuumin juttu. Mitä tahansa sen jälkeen tapahtuukin, mikään ei voita sitä tunnetta, kun ihmiset alkavat ensimmäistä kertaa elämässäsi virrata keikoille. Ja sillä kiertueella he nousivat lämppäristä pääesiintyjäksi”, Perry sanoo.

Tyler haluaa korjata väitteen, jonka mukaan he olisivat jyrkästi kieltäneet Guns N’ Rosesia edes juomasta alkoholia takahuoneissa ja keikoilla kiertueen aikana.

”Homma meni niin, että ensimmäisenä iltana toin heidät pukuhuoneeseeni ja kävimme joitain asioita läpi. Bändissä oli yksi jäsen [kitaristi Izzy Stradlin], jolta tapasin hankkia heroiinini. Olimme juuri raitistuneet, joten sanoin vain heille yksinkertaisesti: ”Jos vedätte täällä esiin pussillisen kokaiinia, minun pitää poistua omasta pukuhuoneestani. Olkaa ystävällisiä älkääkä tehkö sitä”. Siinä kaikki. Yhtäkkiä lehdissä luki, että olimme kieltäneet heitä juomasta.”

Classic Rockin haastattelun voit lukea kokonaisuudessaan täältä.