Steven Wilson pyysi Wolfgang Van Halenilta anteeksi kommenttejaan Eddie Van Halenista – ”Olin vain rehellinen”

4.2.2021 14:48

Kun Porcupine Tree -yhtyeestä ja soolouraltaan tunnetulta Steven Wilsonilta kysyttiin hiljattain haastattelussa, mitä tuntemuksia kitaralegenda Eddie Van Halenin kuolema hänessä aiheutti, vastasi progevelho rehellisesti, ettei asia hetkauttanut häntä juurikaan.

”Tiedän hänen olleen tavallisesta poikkeava muusikko, ja on aina surullista kun tavallisesta poikkeava muusikko kuolee, mutta en koskaan ole ollut niin sanotun tilutusmentaliteetin fani”, Wilson totesi FaceCulturen haastattelussa.

Eddie Van Halenin poika Wolfgang Van Halen kirjoitti Twitterissä myöhemmin olleensa hyvin pettynyt kuullessaan Wilsonin kommenteista.

”Pahus, tämä harmittaa pahasti. Olen ollut hänen iso faninsa jo vuosia. [Porcupine Treen] Deadwing on yksi kaikkien aikojen suosikkilevyistäni”, Wolfgang harmitteli Twitterissä.

Nyt Steven Wilson on esittänyt anteeksipyyntönsä suoraan Wolfgangille Twitterin välityksellä ja vakuuttaa, ettei hänen tarkoituksensa ollut millään lailla väheksyä Eddie Van Halenia tai pahoittaa kenenkään tämän lähipiiriin kuuluvan mieltä.

”Hyvä Wolfgang Van Halen, pahoitteluni, en tarkoittanut olla epäkunnioittava isääsi, uskomatonta muusikkoa kohtaan. En henkilökohtaisesti koskaan omistanut Van Halenin levyjä enkä päässyt sisään hänen soittotyyliinsä, mutta hän oli kiistatta uskomaton innovaattori. Joten kun minulta kysyttiin hänen poismenostaan, en voinut sanoa sen koskettaneen syvästi samalla tavalla kuin esimerkiksi suurten sankarieni [David] Bowien tai Princen kuolema minuun vaikutti. Olin vain rehellinen. Anna anteeksi, mikäli tahtomattani aiheutin mielipahaa”, Wilson kirjoitti Wolfgangille.

Myöhemmin Wolfgang vastasi Wilsonille ja sanoi hyväksyneensä anteeksipyynnön ja tarkensi, ettei hän ollut oikeasti niin loukkaantunut Wilsonin sanomisista.

”Ystävällisiä sanoja sinulta, Steven Wilson. En tarkoittanut pahaa edellisellä twiittauksellani. Kuten sanottua, internetissä suurenneltiin sanomisiasi, kuten internetissä yleensä on tapana. Mutta silti todella ystävällinen ele sinulta. Kaikkea hyvää, ystäväni”, Wolfgang Van Halen vastasi.

Lisää luettavaa