Sting esitti harvemmin soitetun soolokappaleensa tukeakseen Ukrainaa – ”En koskaan ajatellut, että siitä voisi tulla jälleen ajankohtainen”

7.3.2022 10:07

Sting julkaisi Instagramissa videon, jolla tämä haluaa rohkaista ja tukea Venäjän hyökkäyksen kohteeksi joutunutta Ukrainaa. Kyseessä on Stingin vuonna 1985 julkaistulta  The Dream of the Blue Turtles -debyyttisooloalbumilta löytyvä kylmän sodan ajasta kertova kappale Russians, jonka Sting esittää sellisti Ramiro Belgardtin avustuksella.

”Olen laulanut tätä laulua todella harvoin sen kirjoittamisen jälkeen, sillä en koskaan ajatellut, että siitä voisi tulla jälleen ajankohtainen. Mutta johtuen yhden miehen verisestä ja harhaisesta päätöksestä vallata rauhanomainen, ei millään lailla uhkaava naapurimaa, tämä kappale on jälleen kerran vetoomus ihmisyyden puolesta”, Sting sanoo videolla esityksen alustukseksi.

”Tämä on kaikille rohkeille ukrainalaisille, jotka taistelevat julmaa tyranniaa vastaan sekä niille monille venäläisille, jotka protestoivat tätä vääryyttä pidätyksen ja vangitsemisen uhasta huolimatta. Me kaikki rakastamme lapsiamme. Lopettakaa sota.”

Videon saatteessa Sting myös ohjeistaa, miten sodan uhreja voi auttaa puolalaisen hyväntekeväisyysjärjestön kautta. Sodan uhreja voi myös auttaa tekemällä lahjoituksen esimerkiksi jollekin tämän linkin takana olevista tahoista.

 

Lisää luettavaa