Sting liittyy tuotantonsa oikeudet myyneiden veteraaniartistien alati kasvavaan joukkoon – kauppasummaa huhuillaan melkoiseksi

10.2.2022 19:46

Gordon Sumner, joka paremmin Stinginä tunnetaan, on tehnyt kuten muun muassa Bruce Springsteen, Bob Dylan, Neil Young ja ZZ Top häntä ennen, ja myynyt tuotantonsa oikeudet ulkopuoliselle taholle.

Rolling Stone raportoi Stingin myyneen kappalekataloginsa oikeudet Universal Music Groupille, ja kaupan käsittävän herran mittavan soolotuotannon lisäksi myös The Policelle kynäillyt kappaleet.

Tarkkaa kauppasumma ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta hintalapun arvioidaan huitelevan 250 miljoonassa dollarissa, eli noin reilussa 217 miljoonassa eurossa. Tokihan Every Breath You Take, Roxannen, Every Little Thing She Does Is Magicin, If I Ever Lose My Faith in Youn ja Fields of Goldin kaltaisista klassikoista joutaa jonkin verran maksamaankin.

”Minulle on äärettömän tärkeää, että urani aikana tekemäni työ löytää kodin, jossa sitä pidetään arvossa ja kunnioitetaan”, Sting kommentoi lausunnossaan. ”Ei ainoastaan siksi, että se tavoittaisi pitkäaikaisia faneja uusilla tavoilla, mutta myös kappaleideni esittelemiseksi uusille yleisöille, muusikoille ja sukupolville.”

”Jokainen meistä UMPG:ssa odottaa tätä työtä tuntien kunniaa, vastuuta ja valtavaa intoa siitä, mitä voimme saavuttaa hänen musiikilleen tulevaisuudessa”, summaa puolestaan Universal Musicin toimitusjohtaja Jody Gerson.

Lisää luettavaa