Stone Temple Pilots kertoo löytäneensä uuden laulajan – vaan kenen on määrä korvata Scott Weiland?

Huhumylly on täydessä käynnissä.

Stone Temple Pilots ei ainakaan luovuta helpolla. Yhtyeen suuruusvuosien laulaja Scott Weiland, joka tosin erotettiin yhtyeestä ennen poismenoaan, kuoli addiktioidensa murtamana vuonna 2015. Weilandin tilalle kiinnitettiin vuonna 2013 Linkin Parkin Chester Bennington, joka kuitenkin erosi bändistä paria vuotta myöhemmin – ja kuoli tämän vuoden heinäkuussa. Synkkää kertomaa, mutta Stone Temple Pilots jatkaa kulkuaan.

Orkesteri on nyt löytänyt uuden laulajan ja työstää uusia kappaleita. Basisti Robert DeLeo kertoo aiheesta Rolling Stonelle antamassaan haastattelussa mutta pitää yksityiskohdat tiukasti hämärän peitossa.

”Olemme viime aikoina työskennelleet erään kaverin kanssa – en halua vielä nimetä ketään – ja teemme uutta musiikkia”, DeLeo sanoo.

”En osaa sanoa, onko hän tunnettu vai tuntematon, itse en pidä häntä erityisen kuuluisana. Mutta teemme musiikkia ja toivoakseni saamme julkaistua uuden albumin pian.”

Siis kuka tämä mysteerilaulaja voisi olla? Blabbermouth heittää pöydälle huhut siitä, että solisti olisi kenties joko X Factor -ohjelmassa esiintynyt Jeff Gutt tai filippiiniläinen John Borja. Gutt nähtiin yhtyeen treeneissä keväällä, ja Borja on itse vihjannut, että saattaa liittyä yhtyeeseen.

Katsotaan, katsotaan. Stone Temple Pilotsin debyyttialbumi Core muuten täyttää 25 vuotta, niin se aika rientää.