Stoner-kulttiyhtyeellä melkoinen pokka: Hylkäsi Coachella-megafestivaalin rahakkaan tarjouksen – ”Vitut siitä!”

Sleep pitää kiinni periaatteistaan.

Amerikkalainen Coachella-festivaali on megatapahtuma, jonka pääesiintyjiksi kiinnitetään alansa huippuja Beyoncésta Radioheadin, Lady Gagan, Guns N’ Rosesin, Toolin ja AC/DC:n kautta Princeen, Roger Watersiin ja Björkiin, ja jota seurataan silmät ja korvat kovana maailmanlaajuisesti. Coachellassa esiintyminen kuuluu varmasti siis artistin kuin artistin märkiin päiväuniin, mutta löytyy maailmasta näköjään niitäkin, joita ei voisi vähempää kiinnostaa.

Yksi tällainen Coachellalle kintaalla viitannut yhtye on pössyttelyrockin suurimpiin ja kovaäänisimpiin nimiin kuuluva Sleep. Kitaristi Matt Pike kertoo Metal Hammer -lehden haastattelussa bändin saaneen festivaaleilta rahakkaan tarjouksen esiintymisestä, josta yhtye kuitenkin kieltäytyi. Pike sanoo trion lähtevän mieluummin Alankomaissa järjestettävään stoner rock -festivaali Roadburniin.

”Coachellasta saisi huomattavasti paremman liksan, mutta haluamme Roadburniin! Minusta Coachella on kuin uusi Lollapalooza ja tuntuisi oudolta mennä sinne, vaikka se kai olisikin hyvää julkisuutta. Mutta heidän sopimuksensa kieltää esiintymästä missään muualla kuusi kuukautta festivaalin jälkeen, joten vitut siitä!” Pike jyrähtää.

Stoner rockiin painottuva, mutta muuhun vaihtoehtoiseen raskaaseen musiikkiin laajentanut kulttifestari kokoaa ohjelmistonsa vaihtuvien kuraattorien avustuksella. Ensi huhtikuun ohjelmistoa kuratoi At The Gates -laulaja Tomas Lindberg ja Sleepin lisäksi festivaali on kiinnittänyt esiintyjikseen muun muassa Cave Inin, Old Man Gloomin ja Heilungin. Matt Pike ylistää Roadburnia maasta taivaaseen.

”Se on aina ollut hyvin spesiaali tapahtuma. Sinne menevät ihmiset, järjestäjät… Se on hyvin maanläheinen. Tykkään vaellella siellä ja pyrin aina näkemään kaikki haluamani bändit. Ja usko pois, niitä on aina monta!”

Muun muassa stoner rock -klassikko Dopesmokerista tunnettu Sleep julkaisi viime huhtikuussa uuden The Sciences -pitkäsoiton. Edellisestä julkaisusta ehtikin vierähtää toistakymmentä vuotta.