Straight Outta London? – Räppäri Ice Cube työstää Disneylle modernia musikaalia Oliver Twististä

Disney suunnittelee uutta, modernia versiota Charles Dickensin Oliver Twist -novellista. Hollywood Reporterin mukaan musikaalia työstämään on kiinnitetty Tony-palkittu ohjaaja Tony Kail sekä N.W.A.-yhtyeestä ja menestyksekkäästä soolourastaan tuttu räppäri-näyttelijä Ice Cube.

Ice Cube paitsi näyttelee pahaa jengijohtajaa Faginia, myös käsikirjoittaa musikaalin tuotantoyhtiö The Firmin Jeff Kwatinetzin kanssa. Cuben ja Kwatinetzin lisäksi tuottajaksi on kiinnitetty Ihmemaa Ozin menestyksekkään musikaalimodernisoinnin, Wickedin tuottanut Marc Platt.

Ensimmäisen kerran novellisarjana vuosina 1837–39 julkaistu Oliver Twist oli Charles Dickensin toinen novelli. Se kertoo tarinan orvosta Oliver Twististä, joka pakenee orpokodista Lontooseen ja päätyy mukaan lapsista koostuvaan taskuvarasjengiin, jota johtaa ilkeä Fagin. Tarinasta on nähty vuosien varrella useita erilaisia versiointeja niin lavalla kuin valkokankaalla. Tunnetuimmat tulkinnat ovat vuonna 1960 ensi-iltansa saanut musikaali Oliver! sekä sen pohjalta tehty Oscar-palkittu samanniminen elokuva.

Hollywood Reporterin lähteiden mukaan uusi Oliver Twist modernisoidaan ja se tulee sisältämään musiikkia yli genrerajojen. Hip hop ja rap lienevät ainakin olevan hyvin edustettuina, kiitos Cuben.