Stranger Things -sarjasta uutta nostetta saanut Kate Bushin Running Up That Hill teki Spotify-historiaa

Running Up That Hill rikkoi kunnioitettavan rajapyykin ensimmäisenä 1980-luvun naisartistin kappaleena.
21.6.2023 13:11

Kate Bushin vuoden 1985 Hounds of Love -albumin single Running Up That Hill oli merkittävässä osassa Netflixin menestyssarja Stranger Thingsin viime vuonna julkaistulla neljännellä tuotantokaudella. Sarjan myötä kappale löysi uuden sukupolven faneja ja nousi uuteen kukoistukseen kivuten monissa maissa suoratoistokuuntelulistojen kärkeen. Briteissä kappale nousi singlelistan ykköseksi rikkoen samalla kolme ennätystä (pisin väli kahden listaykkössinglen välillä, pisin aika kappaleelle nousta listaykköseksi julkaisun jälkeen sekä vanhin naisartisti singlelistan ykkösenä).

Nyt kappale on tehnyt myös Spotify-historiaa rikkomalla suoratoistopalvelussa yli miljardin kuuntelukerran rajapyykin. Siitä tuli näin ensimmäinen 1980-luvulla julkaistu naisartistin kappale, joka on yltänyt kyseisiin kuuntelukertoihin. Hienoa!

”Jokainen näistä striimauksista on teille. Kiitos! Kiitos niin paljon, että olette johdattaneet kappaleen tälle uskomattoman ällistyttävälle matkalle. Olen sanaton”, Bush kiittelee fanejaan ja kappaleen kuuntelijoita nettisivuillaan.

Lisää luettavaa