Stratovariukselta perinteisempää, Kotipelto kiertueelle

17.8.2007 20:59
Suomalaisveteraani Stratovarius ei luovuta. Orkesterilla on jo seuraavan albumin kappaleet kirjoitettuna. Solisti Timo Kotipellolla on puolestaan monta muutakin rautaa tulessa. On festaria, on oman soolobändin kiertue Etelä-Amerikassa ja niin edelleen.

Suomalaisveteraani Stratovarius ei luovuta. Orkesterilla on jo seuraavan albumin kappaleet kirjoitettuna. Solisti Timo Kotipellolla on puolestaan monta muutakin rautaa tulessa. On festaria, on oman soolobändin kiertue Etelä-Amerikassa ja niin edelleen.

– Ihan mukavasti kesä on mennyt. Kiirettä on toki pitänyt. Kohokohdiksi voisi sanoa Stratovariuksen keikan Tuskassa tai Tsekin Masters Of Rockissa. Low pointteja ei olekaan sitten ollut, paitsi alkukesän matalapaineet. Ja työpaineet, Kotipelto nauraa.

Stratovarius soitti Wackenissa uuden biisin. Kuinka paljon kyseisestä rallista voi päätellä, siis tulevan Strato-levyn suhteen?

– No, seuraavasta albumista tulee todellakin perinteisempää Stratovariusta. Itse en tunnustaudu kauhean isoksi viimeisimmän Strato-studiolevyn faniksi, joten olen iloinen asioiden saamasta suunnasta. Timo (Tolkki, kitaristi) on säveltänyt biisit jo valmiiksi, ja siellä onkin todellisia helmiä joukossa. Odotan oikeasti jo innolla, että pääsisi studioon vetämään laulut niihin… Tosin tekstit eivät taida vielä olla valmiina ja se studioon meneminenkin on vielä täysin auki. Pitkäsoitto ilmestyy luultavasti ensi keväänä tai alkusyksystä.

Olet lisäksi mukana järjestämässä uudelleen tapahtuvaa Tulivuorirockia (Lappajärvi 25.8.).

– Idea oli enemmänkin Pihlajaharjun Jannen (Passionworks), mutta on se ajatus minunkin mielessäni ollut jo pitempään. Tavoitteena on tehdä kiva pieni festari, jossa viihtyvät niin yleisö kuin bänditkin. Esiintyjinä ovat mm. Klamydia, Passionworks, Ancara, Monday ja yllättäen Kotipelto.

– Mennään nyt tämä kesä ensin ja katsotaan sitten, jatketaanko Tulivuorirockia vai ei. Olisi kyllä kiva tehdä festivaalista monivuotinen tapahtuma. Varsinkin kun elokuun lopussa ei Suomessa oikein enää tapahdu mitään.

Entä sitten oma bändisi Kotipelto? Millaisia suunnitelmia sinulla on syksyn varalle?

– Tulivuorirockin-keikan jälkeen, syyskuun lopulla suuntaamme kiertueelle Etelä-Amerikkaan. Soitamme Meksikossa kolme keikkaa ja Argentiinassa,
Chilessä sekä Perussa yhden kussakin. Loka-marraskuun vaihteessa on sitten klubivetoja Suomessa.

– Ideoita uusiin soolobiiseihinkin on jo tullut, mutta en ole varsinaisesti vielä aloittanut sävellystyötä. Saa nyt nähdä, koska ehtii rauhoittua uuden musiikin kimppuun…

Lisää luettavaa