Stupidon juhlakeikat huipentuvat lauantaina

11.4.2014 14:10

Stupido Records & Bookingin 25-vuotisjuhlat huipentuvat huomenna lauantaina Helsingissä. The Circuksessa vietetään Stupido 25 Goes Punk & Ska -iltaa, jossa lavalle nousee punkin ja skan legendoja.

Kunniavieraaksi paikalle saapuu Ruts D.C., joka on brittilegenda The Rutsin nykyinen versio. Kokoonpano esittää 33 vuoden tauon jälkeen punk-aikakautensa materiaalia. The Rutsin ura pysähtyi kesällä 1980, kun yhtyeen vokalisti Malcolm Owen löydettiin kuolleena kylpyammeestaan. Staring At The Rude Boysin, Babylon’s Burningin ja Something That I Saidin kaltaiset hitit jäivät kuitenkin elämään.

Bändin nykyisessä versiossa Owenin lauluosuudet hoitaa alkuperäinen basisti John ”Segs” Jennings. Toinen mukana oleva alkuperäisjäsen David Ruffy kertoi Soundille tunnelmiaan keikan alla.

Millaista on esittää Malcolm Owenin aikakauden materiaalia niin pitkän tauon jälkeen?

− Se on hauskaa. Ja soitamme vain niitä kappaleita, jotka koemme soveliaiksi. Kiertue-elämäkin on edelleen samanlaista kuin vuosikymmeniä sitten. Olemme vain vähän rennompia tänä päivänä.

Mitä suomalaisten Ruts D.C.- ja The Ruts -fanien kannattaa odottaa keikaltanne?

− Luvassa on punkahtavat reggaebileet. Saavun itse ensi kertaa Suomeen.

Miltä tulevaisuutenne näyttää?

− Työstämme livealbumia, jota miksataan parhaillaan. Julkaisemme Rhythm Collision Vol. 1 -albumin uudelleen ja kirjoitamme lisäksi uutta materiaalia.

Ruts D.C:n ja J.M.K.E.:n lisäksi kello 19 alkavassa Stupido Goes Punk & Ska -illassa lavalle nousevat kotimaiset Anal Thunder ja The Valkyrians. Levyjä soittaa DJ Njassa.

Lisää luettavaa