Sunn O))) ja Kevin Costner Suomeen – tosin eri keikoille

24.11.2009 11:47

Sunn O))) saapuu Suomeen. Huumaavan volyymin sävyttämistä keikoistaan tunnettu yhdysvaltalaisbändi soittaa Helsingin Tavastialla tiistaina 19. tammikuuta.

Vuonna 1998 Seattlessa perustettu Sunn O))) yhdistelee musiikissaan modernin metallimusiikin eri alalajeja sekä ambientia ja psykedeliaa. Yhtyeen tavaramerkiksi ovat nousseet hypnoottiset konsertit, joissa synkkiin kaapuihin pukeutuneet muusikot luovat savun keskeltä kipurajoille nousevien volyymien tukemia äärimmäisen hitaita, raskaita ja hiljalleen kehittyviä äänikollaaseja. Stephen O’Malleyhin ja Greg Andersoniin johtaman orkesterin levyillä ja keikoilla on vuosien saatossa vieraillut lukuisia muusikoita esimerkiksi Mayhemin, Earthin, The Melvinsin, Napalm Deathin ja Godfleshin riveistä.

Illan avaa Salt Lake Citysta ponnistava Eagle Twin, jota on kuvailtu Isisin ja Pelicanin sekoitukseksi. Yhtyeen debyyttialbumi The Unkindness Of Crows ilmestyi aikaisemmin tänä vuonna.

Erittäin tunnettu elokuvatähti Kevin Costner saapuu myös Suomeen ja vieläpä yhtyeensä kanssa. Rockaavan kantrimusiikin parissa operoiva Kevin Costner & Modern West konsertoi Helsingin Finlandia-talossa 25. helmikuuta.

Lisää luettavaa