Suomalaiset kitaristit samalle levylle, Esa Holopainen kommentoi

8.8.2007 16:02

Marraskuun seitsemäs päivä on toivoa täynnä - ainakin kaikille raskaan kitaroinnin ystäville. Silloin ilmestyy SonyBMG:n toimesta albumi Guitar Heroes, joka kerää yhteen kovimpia suomalaisia kepittäjiä. Instrumentaalilevyllä kuullaan mm.

Marraskuun seitsemäs päivä on toivoa täynnä – ainakin kaikille raskaan kitaroinnin ystäville. Silloin ilmestyy SonyBMG:n toimesta albumi Guitar Heroes, joka kerää yhteen kovimpia suomalaisia kepittäjiä. Instrumentaalilevyllä kuullaan mm. Timo Tolkkia (Stratovarius), Alexi Laihoa ja Roope Latvalaa (Children of Bodom), Emppu Vuorista (Nightwish), Sakari Hietalaa (Tarot), Tuomiota (ex-Impaled Nazarene), Euge Valovirtaa (Godsplague, Suburban Tribe), Mikko Salovaaraa (Kiuas), Nino Laurennetta (Thunderstone) ja Mr. Crabia (Bleak).

Ja onpa mukaan eksynyt myös Amorphisin Esa Holopainen.

– Biisin tekeminen oli vapauttava kokemus. Olen lähestynyt kappalettani hyvinkin döner-henkisellä otteella ja sain mielestäni puristettua biisistä irti sen mitä lähdin hakemaankin. Lopullista nauhoitusta ei ole vielä tässä vaiheessa tehty, mutta mukana on niin mainioita pelimiehiä, että tuskin tuossa metsään mennään. Ellen sitten innostu spedeilemään ihan kympillä, Esa sanoo.

Holopaisen mainitsemista "pelimiehistä" mukana ovat esimerkiksi rumpalit Kai Hahto (Wintersun, Rotten Sound) sekä Jaska Raatikainen (Children Of Bodom) ja basisti Lauri Porra (Stratovarius, Warmen).  

– Projekti on hauska siinäkin mielessä, että mukana on todella paljon erityylisiä soittajia. Ja "yhteenvetona" levylle on myös tulossa "we are stars" -henkinen loppuilottelu, joihin törmättiin varsinkin kultaisella 80-luvulla. Kaikki varmasti muistavat, kuinka Michael Jackson veljineen määki mikrofoniin ja muut julkut jollottivat taustoja, Holopainen jatkaa.

Guitar Heroes -levyn tuottaja Nino Laurenne sanoo:

– Oli hienoa saada kaikki haluamani kitaristit mukaan tälle levylle. Valtaosa muusikoista on äänittänyt juttunsa omilla vahvistimilla eli olen pyrkinyt siihen, että jokaisen oma, tunnistettavissa oleva soundi tarttuu narulle. Uskon vahvasti, että levy tarjoilee hienoja hetkiä niille, jotka varttuivat 80-luvun kitarasankareiden kanssa. Sekä myös uusille hevikepittäjille, joita Suomessa sikiää valtavalla vauhdilla.

Lisää luettavaa