Suomalaiset miesrokkaritko huonoja laulajia? – Veikkauksen X-lehti laittoi mm. Toni Wirtasen ja Jouni Hynysen laulukokeeseen

Ville Juurikkala

Veikkauksen X-lehdessä julkaistiin mitä mielenkiintoisin artikkeli Suomen suosituimpiin lukeutuvista (mies)rock-solisteista ja näiden kyvyistä laulajina.Juttu alkaa kaunistelemattomalla toteamuksella, jonka mukaan ”Laulu on rockyhtyeen tärkein elementti, mutta Suomessa rockbändin mieslaulajan ei tarvitse osata laulaa myydäkseen satojatuhansia levyjä”, eivätkä sitä varten haastatellut rokkarit väitettä kiistäkään. Esimerkiksi Kotiteollisuuden Jouni Hynynen kuvailee laulutapaansa seuraavasti: ”Se on sellaista mörinää ja määkimistä”, ja vahvistaa heti perään, ettei koe itseään hyväksi laulajaksi.

Artikkelin nimeämät ”ei kovin hyvin laulavat” solistit ovat edellä mainitun Hynysen lisäksi Apulannan Toni Wirtanen, Dingon keulilta tuttu Pertti ”Nipa” Neumann sekä Risto-yhtyeen Risto Ylihärsilä. Haastatteluissaan herrat juttelevat suhteestaan laulamiseen ja siihen, kuinka he suhtautuvat sen kirvoittamaan, toisinaan hyvinkin kriittiseen palautteeseen.

Samalla nelikko laitettiin myös laulukokeeseen, jossa miehet pääsivät esittelemään luontaisia laulunlahjojaan ilman säestystä tai minkäänlaisia studiokikkoja. Tyylinäytteet voit katsastaa alta.

Koko jutun voit käydä lukaisemassa puolestaan täältä.