Svart Recordsin yhtyeet komeisiin voittoihin Euroopassa

16.9.2014 11:58

Mahtava turkulaislafka Svart Records on ”sainannut” niin sanotusti oikeita yhtyeitä – ainakin mikäli Saksan Metal Hammeriin ja brittiläiseen Prog Magazineen on luottamista.

Helsinkiläis-tamperelainen postpunk-nelikko Beastmilk nimittäin nousi tulokasyhtyeiden paalupaikalle, kun Metal Hammer palkitsi ansioituneita yhtyeitä vuotuisessa gaalassaan. Beastmilkin Climax-pitkäsoitto ilmestyi marraskuussa 2014 ja yhtye lähteekin sopivasti Euroopan-kiertueelle ruotsalaisen In Solituden kanssa.

Messenger-yhtye taas julkaisi Illusory Blues -albuminsa huhtikuussa. Se nousi äänestäjien ylivoimaiseksi suosikiksi Prog Magazinen järjestämässä Progressive Music Awards -gaalassa. Sarjanahan oli ”uudet tulokkaat”. Muita palkittuja olivat  muun muassa Peter Gabriel ja Anathema.

Svart Recordsin rosterin ulkopuolelta taas tulee Insomnium, joka puolestaan nappasi Metal Hammerin gaalassa pystin sarjassa ”Up And Coming” – mitä tuo sitten ikinä tarkoittaakaan… ”Up And Coming” ja yhtye on perustettu 17 vuotta sitten?

Tässä vähän voittoisaa musiikkia:


Lisää luettavaa