Suomeen saapuvan Anthraxin Charlie Benante harmittelee: ”Nykyään tehdään häiritsevän vähän todella hyviä levyjä”

Thrash metalin neljään suureen yhtyeeseen laskettava Anthrax saapuu Among The Living -juhlakiertueellaan Suomeen ensi viikolla. Scott Ian, Frank Bello, Joey Belladonna, Charlie Benante ja Jonathan Donais konsertoivat ensin keskiviikkona 1. maaliskuuta Helsingissä ja seuraavana iltana Seinäjoella.

Rumpali Charlie Benante piipahti hiljattain Mike James Rock Show’n vieraana ja kertoi muun muassa olevansa monen kollegansa tavoin harmissaan nykymusiikin tasosta.

– Nykyään tehdään häiritsevän vähän todella hyviä levyjä. Ja kaiken lisäksi, jos menet sanomaan ääneen, että moni uusi levy on tavallaan puoliksi hyvä ja puoliksi huono, sinua katsotaan kieroon. Että kuka vittu sinä olet sanomaan onko joku hyvää tai huonoa? Benante harmittelee.

– Minä otan musiikin todella vakavasti ja olen opiskellut sitä pienestä saakka. Joten jos minä sanon, että jostain levystä puuttuu jotain, se ei ole pelkkä henkilökohtainen mieltymys; siitä puuttuu jokin elementti, minkä olen oppinut vuosien varrella hyvistä levyistä löytyvän. Hyvä levy on hyvä levy, paska levy on paska levy.

Benante vakava suhtautuminen näkyy myös siinä, miten hän kirjoittaa biisejä Anthraxille. Yhtyeen tuore levy For All Kings saikin erittäin hyvän vastaanoton niin kuulijoilta kuin kriitikoiltakin.

– Ainahan sitä yrittää parhaansa. Olen maailman suurin pilkunviilaaja, mitä tulee biiseihin. Panttaan biisejä todella pitkään ja esittelen ne muille vasta, kun ne ovat mielestäni täysin valmiita. Lisäksi se nopeuttaa asioita, kun sinulla on esitellä valmis tekele. Joko se menee läpi sellaisenaan tai sitten jotain tiettyjä kohtia katsotaan vielä porukalla. Näin homma toimii ainakin meidän bändissä.