Suomesssakin alkukesästä ihastuttaneen Ugly Kid Joen nokkamies muistelee kolmen päivän jamejaan Black Sabbathin keulilla

Alkukesästä Rockfesteillä pirteästi esiintyneen Ugly Kid Joen solisti Whitfield Crane aikoo juhlistaa Philharmonia Australia -orkesterin kanssa Ozzy Osbournen 71-vuotispäiviä Black Sabbathin ja muiden rock-klassikoiden merkeissä. Orchestra Of Doom -nimen alla toimiva kokoonpano esiintyy Australiassa Melbourne Palais Theatressa joulukuun 3. sekä Sydneyn Darling Harbour Theatressa joulukuun 7. päivä.

Aivan tyhjästä Crane ei ole Osbournea juhlistamassa, sillä miehellä on ihan konkreettista kokemusta Pimeyden prinssin töppösissä toimimisesta. Crane nimittäin lauloi Black Sabbathin keulilla kolmen päivän ajan 90-luvulla. Mies muisteli tapahtumia Songfactsille vuonna 2015 seuraavasti:

”Jammailin Black Sabbathin kanssa joulukuun 3.—5. 1997 Birminghamissa, Englannissa kun he olivat äänittämässä noina päivämäärinä Sabbathin livelevyä”, Crane muistelee. ”Thom Panunzio oli paikalla 18-pyöräisen rekan kanssa ja NEC:iin oli pystytetty täysiverinen studio. Se oli siis ensimmäinen alkuperäisen Sabbath-kokoonpanon paluu — jossa myös Bill Ward oli mukana.”

”Kun menin paikalle, olin ihan, että ’Voihan paska. Tämä on niin siistiä — tulemme näkemään Black Sabbathin… oikean Sabbathin.’ Heidän täytyi tehdä päivittäin soundcheck saadakseen soittonsa tiukaksi, niin takahuoneen studiossa kuin yksittäisinä soittajinakin. Heidän soundinsa on loppujen lopuksi kuin jazzbändillä ja he tarvitsevat vokaalimerkit”, mies lisää ja jatkaa:

”Jos olen ymmärtänyt oikein, Ozzy oli, että ’En halua laulaa täyttä settiä ja sitten vielä toista perään.’ Ihan ymmärrettävää — en minäkään haluaisi. Tekisin sen tietty kuitenkin. Niinpä sain viestin hotellihuoneeseeni Birminghamissa, jossa luki: ’Tarvitsemme apuasi’, ja siihen kuului Black Sabbathin kanssa jammaileminen kolmen päivän ajan — täysi setti ja äänentoisto, Ozzyn mikki ja bändi soittamassa vitun kovaa Birminghamin NEC:ssä. Se todellakin tapahtui, ja olihan se melkoinen trippi.”