Suomipunkia dokumenttimuodossa: Combat Rock -dokkarin ensi-iltapäivä julkistettiin

https://www.youtube.com/watch?v=HLxponEKBGo

Kevättalvella on tarjolla kotimaisen punkin tarinaa dokumenttielokuvan muodossa, kun Tee se itse -elämä: Combat Rockin tarina saa ensi-iltansa. Nyt tiedote kertoo, että dokkari tulee yleisön nähtäville 22. maaliskuuta Helsingin Bio Rexissä, ja ensi-iltaa seuraa Bar Loosessa järjestettävä jatkoklubi.

Jatkoklubilla konsertoivat Combat Rock Recordsille levyttäneet Wasted ja Manifesto JUkebox, joka esittää samalla 20-vuotisjuhlakeikkansa. Yhtye ei ole ollut aktiivinen vuosikymmeneen, mutta kokoonpano kokoontuu edelleen aika ajoin soittohommiin. Combat Rock -keikan lisäksi Manifesto Jukebox esiintyy tänä keväänä Saksassa.

Combat Rock -levyfirman kommervenkeista kertova Tee se itse -elämä on vielä keskeneräinen ja tekijäryhmä on avannut Mesenaatti-kampanjan, jolla haetaan rahoitusta jälkityö- ja julkaisukuluihin. Mesenaatti-sivu löytyy täältä.

“Me ollaan tehty tätä elokuvaa omakustanteisesti, rakkaudesta kyseiseen ainutlaatuiseen tarinaan, lafkaan ja bändeihin, mutta ihan kaikkea ei voida eikä kannatakaan tehdä itse. Jälkityökuluja meille tulee esimerkiksi käännös- ja tekstityskuluista, masterkopioista ja elokuvassa kuultavan musiikin tekijänoikeusmaksuista. Tekijänoikeusmaksuthan kulkeutuu sit kyseisten järjestöjen kautta suoraan bändeille, joten leffaa tukemalla tuet myös skenen bändejä”, kertoo elokuvan toinen ohjaaja Janne Tanskanen tiedotteessa.