Taas on käyty kauppaa musiikin omistusosuuksista – Judas Priest -kitaristi Glenn Tipton myi puolet kappalekataloginsa oikeuksista

Ullstein Bild/AOP

Viime aikona useat pitkän linjan muusikot ovat myyneet kustannusoikeuksiaan eri yhtiöille — usein varsin messevin hinnoin. Näin ovat tehneet viimeisen puolen vuoden aikana ainakin Bob Dylan, Neil Young, ja Mick Fleetwood.

Judas Priest -kitaristi Glenn Tipton on nyt liittynyt kerhoon myymällä 50% osuuden kappalekatalogistaan Reach Music Publishingille, raportoi Music Business Worldwide. Kauppahintaa ei kuitenkaan tällä kertaa ole tiedotettu julkisuuteen.

Kauppa käsittää miltei 200 Tiptonin joko kokonaan tai osittain kynäilemää Judas Priest -kappaletta aina vuoden 1977 Sin After Sin -albumilta vuoden 2018 Firepoweriin. Seasta löytyy ikivihreitä heviklassikoita kuten Breaking The LawHeading Out To The HighwayHell Bent For Leather, Living After Midnight and You’ve Got Another Thing Coming.

Myös Tiptonin sooloalbumit Baptizm Of Fire ja Edge Of The World ovat osa diiliä.

”Pohdin pitkään, luopuisinko 50 prosentista kustannusoikeuksiani, mutta ymmärsin heti keskusteltuani Reach Musicin Michael Closterin ja Scott Rubinin kanssa kuinka hyvin heillä on minun ja Judas Priestin katalogit hallussaan, ja että he tulisivat olemaan proaktiivisia kappaleiden kanssa”, Tipton kommentoi. ”Uskon, että minulla on nyt tiimi joka ymmärtää ja on valmis toimimaan metallin parissa. Odotan yhteistyötämme innolla!”