Taas saa iloita: Circlen albumi nostettiin häkellyttävän korkealle arvovaltaisen Rolling Stonen ”vuoden parhaat” -listalla

Circle. Kuva: Jyri Viinonen

On taas se aika vuodesta, kun musiikkimediat toisensa perään listaavat toimitustensa ja lukijoidensa näkemyksiä vuoden parhaista levyistä. Tähän on ryhtynyt myös Rolling Stone, joka julkaisi eilen listan vuoden 20 parhaasta metallialbumista, ja kukas se siellä onkaan mukana?

Porin oma Circle on sijoitettuna tämän lehti-instituution listalla muikeasti sijalle kolme. Taakse jäivät muun muassa sellaiset nimet kuin Mastodon, Paradise Lost, Morbid Angel, Body Count, Obituary ja Godflesh. Ei ollenkaan hullumpaa – varsinkin kun sama levy niitti suosiota myös The Quietuksen listalla.

Soundi onnittelee mitä lämpimimmin! ”Circlen riffien sinnikkäinkin tautologia latautuu elävällä, keskittyneellä ja innokkaalla soittamisella, jonka fiilinki ei vahingossakaan lusaannu mantramaiseen ambienssiin”, kirjoitti Asko Alanen meidän arviossamme Terminalista Soundissa 5/17. Lue arvostelu tästä. Ja näin se kulkee: