Briteissä rankattiin vuoden parhaita levyjä – Suomen (ja maailman) paras rockyhtye mukana listalla

Circle

Porin nerojen viimeisin tuotos maistuu brittitoimittajille.

Joulukuu on erinäisissä medioissa listojen sesonkiaikaa ja lähes poikkeuksetta jokainen musiikkialan julkaisu listaa ainakin vuoden parhaat levyt. Näin on tehnyt myös vuodesta 2008 toiminut brittiläinen The Quietus, joka rankkasi peräti vuoden sata parasta albumia.

Listan perusteella vaikuttaisi siltä, että siellä on toimituskunnassa melko hyvä maku musiikin suhteen, sillä listalta löytyy myös porilaisen Circlen – jota on ruotsalaislehdessäkin maailman parhaaksi rockyhtyeeksi tituleerattu – tuorein pitkäsoitto Terminal. Ja vieläpä sijalta 19. jättäen taakseen muun muassa Björkin, Thurston Mooren, LCD Soundsystemin, Electric Wizardin, Stormzyn ja Mogwain.

”Jokainen kuusimiehisen Circlen jäsenistä ampuu täyslaidallisen ja saa jopa tämän veteraani-ihailijan haukkomaan henkeä upean nimikkoraidan äärellä”, kuvailee toimittaja ja lisää Terminalin olevan lumoavin julkaisu, jonka yhtye on koskaan tehnyt. Hyvä!

Lisää Circle-asiaa löytyy myös 15. joulukuuta ilmestyvästä vuoden viimeisestä Soundi-lehdestä. Samaisesta lehdestä löydät muuten myös Soundin kriitikoiden valinnat vuoden parhaista koti- ja ulkomaisista levyistä. Joten pidähän silmät auki lehtipisteiden läheisyydessä!