Tähtiportin toisen, sisäisen valon autuuteen sukeltavan levyn lopussa odottaa ikivihreä yllätys

Kuuntele aprillipäivänä virallisesti julkaistava Eetterimessu-albumi jo ennakkoon.
31.3.2016 10:17

Nyt on Tähtiportilla niin kauniisti kirjoitettu saatekirje, että julkaisemme pätkän sen sisältöä aivan suodattamattomana. Mistä Eetterimessu-levyssä on kysymys? Näin orkesteri itse selventää:

Pitkän, pimeän talven jälkeen koittaa kevät. On kuin koko maailma heräisi vastaanottamaan kesää. Jokin käsittämätön leijuu kaupungin katujen yllä. Lupaus uudesta alusta, rakastumisesta. Vielä kerran! Juuri seuraavan kulman takana saattaa olla hän joka mullistaa kaiken. Täytyy vain uskaltaa kohdata elämän tarjoamat loputtomat mahdollisuudet!

Kun musta lyijypeite valahtaa hartioilta, askel muuttuu niin kevyeksi, että tuntuu kuin kulkisi ilmassa. Auringon armoton valo sokaisee silmiä, mutta puhdistaa samalla niiden takana asuvan tuskaisen mielen. Hehkuva lämpö avaa solmut ruumiissa ja sielussa. Kaikki kaipuu johonkin menneeseen ja menetettyyn on poissa. Kaikki pimeä valuu hehkuvaan maahan, puhdistuu ja katoaa. On vain tämä hetki, kevään ensimmäinen päivä, niille jotka osaavat katsoa, koskea, tuntea. Onhan helppoa olla surullinen. Onnellisuus taas vaatii työtä.

Soundilla on siis ilo esitellä yleisölle päivän etuajassa ikikummallisen Tähtiportin toinen albumi. Stiletti-Ana, Vilunki 3000, Albert Witchfinder ja Randy Barracuda ovat loihtineet jälleen levyllisen erikoista, ennakkoluulotonta ja hyvin, hyvin höyryistä elektroa.

Albumin loppuun on muuten säästetty melkoinen ässä: Georg Otsin tulkitsemana suomalaisille tutuksi tulleen Unohtumaton ilta -ikivihreän uusiokäsittely, joka väännetään Tähtiportin käsittelyssä aivan uuteen uskoon.

Tähtiportin voi nähdä keikalla 4.5. Turun Gongissa, 14.5. Helsingin Nosturissa, 16.7. Joensuun Ilosaarirockissa, 23.7. jossain päin Suomea (TBA) ja 24.7. Kouvolan Jättömaassa

Lisää luettavaa