Talousuutisia maailmalta: Suuri metalliyhtiö vastaa musiikkiteollisuuden haasteisiin – Miten käy Nightwishille ja muille suomalaisbändeille?

Ranskalaisjakelijasta saksalaisen Nuclear Blast -levy-yhtiön pääosakas.

Ranskalainen digijakelija Believe Digital on ostanut pääosan Nuclear Blast -levy-yhtiön osakkeista, uutisoi Music Business Worldwide. Talouslehden tietojen mukaan kaupat tehtiin kahdeksannumeroisesta summasta.

Uuden yhteistyökumppanin ja pääosakkaan toivotaan auttavan nykypäivän haasteiden kohtaamisessa, sanoo Nuclear Blastin perustaja ja toimitusjohtaja Markus Staiger, joka pysyy yhä yhtenä osakkaana. Nuclear Blast teki jakelupuolella aiemmin yhteistyötä Warner Musicin omistaman ADAn kanssa.

”Olemme kauan tienneet, että meidän on vastattava musiikkiteollisuuden muutoksiin. Meidän on myös liikuttava pois perinteisistä yhteistyökuvioista, jotta voimme jatkossakin olla maailmanlaajuisesti merkittävä voima, erityisesti digitaalisilla markkinoilla. Believe Digital on ihannekumppani johtamaan Nuclear Blastia ja sen artisteja kohti tulevaisuutta”, Staiger kommentoi yhtiöiden tiedonannossa.

Staiger perusti saksalaisen Nuclear Blast -lafkan vuonna 1987 ja se on maailman suurimpia raskaaseen musiikkiin erikoistuneita levy-yhtiöitä. Lafkan artisteihin lukeutuvat muun muassa Slayer, Anthrax, Opeth, Behemoth, Cradle Of Filth, Sabaton ja In Flames. Suomalaisyhtyeistä talliin kuuluvat muun muassa Amorphis, Nightwish, Auri, Beast In Black, Children Of Bodom, Sonata Arctica ja Wintersun, joten jäämme mielenkiinnolla seuraamaan, millaisia vaikutuksia uudella yhteistyöllä on.

”Näitä artisteja palvelee intohimoinen ja omistautunut henkilökunta. Koska jaamme tämän saman intohimon ja omistautumisen, olemme innoissamme saadessamme liittoutua Nuclear Blastin kanssa ja palvella heidän artistiensa uraa sekä kehittää uusia ja jännittäviä lahjakkuuksia oman tiimimme avustuksella”, intoilee Thorsten Freese Believe Digitalilta.