”Tämä on ollut ihan kamala vuosi” – Alice in Chainsin Jerry Cantrell menetti Chris Cornellissa jo toisen läheisen laulajaystävän

Cantrell kommentoi Chris Cornellin ja Chester Benningtonin kuolemia The Rich Eisen Show'ssa.

Jerry Cantrell tietää, miltä tuntuu menettää läheinen ystävä – Alice in Chainsin laulaja Layne Stayley koki surkean lopun yksin hotellihuoneessa vuonna 2002. Se ei tee vanhan Seattle-toverin Chris Cornellin kuoleman käsittelemisestä yhtään helpompaa, mutta ainakin Cornell voi tarjota edesmenneen perheelle lohdun sanoja hivenen painokkaammin kuin muut.

”Tämä on ollut ihan kamala vuosi. On onnetonta, miten olemme menettäneet nuo molemmat kaverit”, Cantrell kommentoi Cornellin ja Linkin Park -laulaja Chester Benningtonin kuolemia elokuussa The Chris Eisen Show’ssa.

”Molemmat olivat hienoja ihmisiä, läheisiä ystäviä ja suuria lahjakkuuksia. Ei se vieläkään tunnu todelliselta.”

Cantrell lisää myöhemmin, että Benningtonin hän tunsi lähinnä yhteisten hyväntekeväisyystöiden kautta, mutta Cornellin kanssa hänellä oli tietysti huomatavan pitkä historia. Cantrellin ja Cornellin yhtyeet kuuluivat grunge-aikakauden uranuurtajiin 1990-luvun alussa.

”Tuollainen on niin odottamatonta. Olemme käyneet samanlaisen kokemuksen läpi itsekin, joten tiedämme suurin piirtein, miltä tuollaisen käsitteleminen tuntuu”, Cantrell sanoo.

”Ei siinä voi muuta kuin antaa kaikkien asianosaisten tietää, että rakastat heitä ja olet heidän tukenaan. Ja muistaa edesmenneet hyvässä valossa ennemmin kuin yhden synkän hetken kautta. He elivät kuitenkin hyvät elämän, ja he olivat hyviä ihmisiä.”

Cantrell kannustaa synkkien ajatusten kanssa painivia hakemaan tukea lähimmäisistään.

”Kaikilla meillä on synkkiä ajatuksia. Minusta masennus, päihderiippuvuus ja monet muut ongelmat liittyvät toisiinsa. Minäkin kärsin joistain tällaisista, minähän olen alkoholisti”, Cantrell sanoo.

”Monet kuitenkin selviävät kaikesta. Loppujen lopuksi yritämme vain auttaa muita näitä ongelmia vastaan kamppailevia sekä olla esimerkkejä siitä, että noiden asioiden läpi voi päästä. Me olemme saaneet paljon tukea silloin, kun kävimme omat koettelemuksemme.”

”Kyllä tämä sattuu. Kaipaan heitä kovasti”, Cantrell lisää.